Entrevistes Institut

LA NOSTRA PROFESSORA DE FRANCÈS

Avui li hem fet una entrevista a la professora de l’institut Camí de Mar, Marisol, ja que era l’única professora de francès fins fa ben poc, i volem conèixer-la una mica més a nivell professional.

Quants anys portes en aquest centre?

En aquest centre porto 5 anys.

Com et sents sent l’única professora de francès?

Per una part és positiu perquè no t’has que coordinar amb ningú i en aquest sentit no tens problemes amb cap professor que no estigui d’acord en certes coses, llavors t’ho organitzes tu mateix, però per un altra banda et pots sentir sol en el sentit que necessites ajuda o altres idees d’altres persones.

Però aquest any hi ha una professora amb mitja jornada que es diu Maria, de francès, ja que hi ha molts alumnes que volen fer francès i quan estava només jo no era possible. Ara amb dues professores hi poden haver més grups.

Quants anys portes donant classes?

Porto tota la vida donant classes, farà ja 31 anys.

Tenim entès que també dones classes d’anglès

Només al grup adaptat de 1r d’ESO, perquè tampoc el domino massa i la meva especialitat es el francès.

En quins altres centres has donat classes?

Vaig començar en una escola privada a Barcelona i vaig estar tres anys donant classes, després vaig estar fent substitucions. El primer interinatge va a ser a l’escola d’hosteleria de Girona i des d’ allà he anat passant per diferents centres com per exemple a Granollers, Sant Cugat, Martorell, Vilafranca del Penedès, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Esplugues, Cornellà, i ja a l’institut Camí de Mar vaig demanar la plaça definitiva.

Tenies clar des de petita que volies ser professora de francès?

No ho tenia massa clar, però més o menys sabia que em volia encaminar cap a l’ensenyament.