Arreu del món

Catàstrofe a Austràlia

A principis de novembre de l´any 2019, a Austràlia, van començar diversos incendis que s’han anat descontrolant. Fins el moment s’han registrat 120 incendis dels quals 68 estan fora de control. 

Els incendis han arrasat més de 10 milions d´hectàrees deixant més de 500 milions d’animals morts i 26 persones mortes. Hi ha incendis per tot el país però el lloc més afectat ha estat Queensland. A Sidney i Melbourne han tancat les platges per cendres a la costa. Els científics ja havien avistat que el fum podria arribar a Argentina i Xile i el 7 de gener el núvol de fum hi arribava a aquests països.  El govern australià va alertar als habitants de Victòria que deixessin les seves cases o serien atrapats pels incendis.

La Policia d’Austràlia ha anunciat la imputació de 24 persones per suposadament haver provocat incendis forestals de manera deliberada, després de la mort d’almenys 26 persones a causa dels devastadors incendis al sud-est del país. Les penes previstes per la legislació per aquest tipus de delictes contemplen fins a 21 anys de presó per provocar un incendi i 25 anys en cas d’homicidi a causa de les flames.

El primer ministre d’Austràlia ha afirmat: “ Estem molt lluny de la fi d’aquesta tragèdia”.

En aquests imatge es mostra la zona afectada pels incendis.