Arreu del món

El nou coronavirus mundial

El dia 31 de desembre del 2019 a l’OMS informava sobre diversos casos de pneumònia a Wuhan, una ciutat situada a la província xinesa de Hubei. Una setmana més tard, el 7 de gener, les autoritats xineses van confirmar que havien identificat un nou coronavirus, una família de virus que causa el refredat comú i malalties com el MERS i la SARS. 

Aquest nou virus es va denominar, provisionalment, 2019-nCoV. El 2019-nCov (més conegut com Coronavirus de Wuhan) és un virus que afecta les vies respiratòries. En principi no es coneix quin ha sigut el causant d’aquest virus , però se sap que podria ser per algun tipus d’animal que habita o es ven a la ciutat, que té un important mercat.

No podem donar una xifra exacta dels infectats i dels decesos provocats per aquesta nova malaltia ja que cada dia el nombre varia (a dia d’avui, el nombre d’infectats és 31.000 i el de morts, 630), el que si podem dir és que el nombre d’afectats només a la Xina ja ha superat el nombre total d’afectats pel SARS de 2003 a tot el món. 

Oscar Franch, Marc Salmerón i Manuel García