Sortides

ANEM A VEURE EL MARENOSTRUM INFORMÀTIC

A la nostra capital (Barcelona) hi ha el cinquè superordinador més potent d’Europa i el 29è del món, conegut com a MareNostrum, se li va ficar aquest nom no sols pel lloc, sinó també per representar la seva gran potència. El 14 de febrer els alumnes de cicles d’informàtica el van visitar i els hi van fer una ruta per les instal·lacions.

El supercomputador MareNostrum va començar a funcionar el 2005. Des de llavors s’utilitza per a la investigació del genoma humà, l’estructura de les proteïnes i el disseny dels nous medicaments. Està disponible també pels científics de tota Europa però per poder utilitzar-lo han d’enviar una petició a la “Red de Supercomputación” (RES).

El 31 de desembre del 2020 hi haurà en funcionalitat una nova versió de l’ordinador, el MareNostrum V. El pressupost inicial aproximadament és de 200 milions d’euros, el 50% serà donat per la Unió Europea per una banda i el ministre de Ciència i Innovació i la Generalitat de l’altra. Europa vol competir amb els Estats Units.

El juny del 2019 la Comissió Europea ha seguit elegint Barcelona per instal·lar el nou superordinador MareNostrum V.

Aquí us deixo una foto dels nostres alumnes de cicles que van anar a visitar-lo:

Albert Cuadra Salvador