Arreu del món

Els avantatges i els inconvenients de ser vegà

Com segurament sabreu ser vegà significa no consumir cap producte que vingui dels animals, com per exemple: bistecs, ous, llet, formatge, pernil…

Ser vegà no és el mateix que ser vegetarià, ser vegà és més com un estil de vida, en canvi ser vegetarià es basa en l’alimentació.

Els beneficis de ser vegà són:

1. Valor nutricional:

– Està demostrat que si segueixes bé la dieta pot arribar a contenir més fibra, antioxidants, potasi, magnesi i vitamines A, C y E.

2. Pot prevenir malalties:

– És molt poc usual, però en situacions puntuals menjar carn d’animal pot transmetre malalties, llavors, si no menges res que procedeixi dels animals, aquest risc desapareix.

3. Millora la pell

Inconvenients de ser vegà:

1. Ossos fràgils:

– Els ossos es nodreixen de proteïna animal, llavors les persones que no consumeixen proteïna animal poden veure la seva salut òssia debilitada.

2. Vulnerabilitat de les malalties:

-El B12 és vitamina que protegeix el cos huma i aquesta vitamina s’obté dels animals, llavors tenen més possibilitats de tenir malalties.

3. Molta pèrdua de massa muscular:

-El vegetarianisme no sol ser recomanable per als culturistes perquè si vols guanyar i no perdre massa muscular, has de menjar carn.

Nous sabors molt estranys:

-Acostuma’t a nous sabors, ja que estem familiaritzats amb el gust de la carn, els ous, els lactis…. i la introducció d’alguns aliments bàsics per començar a ser vegà com el tofu, el seitan o la soja, pot ser una mica estrany al principi.

Conclusió:

Des del nostre punt de vista no veiem bé el veganisme perquè seria difícil acostumar-se al canvi. A més, encara que ens acostuméssim, creiem que ens sentiriem més dèbils, ja que ens agrada fer esports i tal com hem assenyalat abans, per guanyar massa és recomendable no ser vegà ni vegetarià.

David Huamani i Erik Lopez