Arreu del món

10 meravellosos llocs del món que probablement no coneixies i et sorprendran!

1.– Platja de les Catedrals, Espanya

Nom turístic de la platja d’Aigües Santes, situada a la costa de la província de Lugo (Galícia).

2.- Figures enfonsades, Mèxic 

És un escull artificial decorat amb escultures modernes. Encara és un lloc molt interessant per practicar busseig i gaudir observant els peixos tropicals típics.

3.Waitomo, Nova Zelanda

Aquestes coves calcàries, no serien el que són si no fos pels habitants increïbles i inusuals de les seves parets: les larves de l’insecte Arachnocampa lluminós, un cuc que emet una llum brillant que utilitza per capturar les seves preses, deixant-nos una imatge de l’interior de les coves totalment fascinant.

4.-Parc Nacional de Garajonay, La Gomera, Illes Canàries.

Embolicats en boira o sota un sol radiant, els boscos de laurisilva del parc Garajonay semblen un paisatge extret de la prehistòria… encara que no hi ha dinosaures entremig. Aquest lloc màgic sol estar envoltat de boira eterna i és un dels llocs més màgics d’Espanya, tan ple de meravelles que segurament no us conformeu amb només veure-les

5.-Parc Nacional dels volcans, Hawaii.

En aquest parc es troben dos dels volcans més actius del món, el Mauna Loa (4.170 metres d’altitud) i el Kilauea, dominant la costa del Pacífic. Al paisatge, que canvia en funció de les erupcions volcàniques i els fluxos de lava, es pot veure sorprenents formacions geològiques.

6.-El Parc Natural de les Penyes d’Aia (Aiako Harriak), Espanya.

És el lloc on podem contemplar els núvols sota els nostres peus. És a Guipúscoa i emergeixen dels núvols tres cims inconfusibles: Irumugarrieta (806 m), Txurrumurru (821 m) i Erroilbide (837 m). El miracle passa per la proximitat al mar. A 10 km, la boira que penetra cap a l’interior es converteix en un mar de núvols amb freqüència.

7.-Els Everglades, Florida.

Aquest parc nacional situat a l’extrem sud de la península de Florida es diu que és com un riu herbós que llisca imperceptiblement des de l’interior cap al mar. L’excepcional varietat dels seus hàbitats aquàtics l’ha convertit en un santuari per a les aus i rèptils, així com espècies en perill d’extinció com el manatí.

8.-Yellowstone, EEUU.

En aquest meravellós indret d’Estats Units, podem trobar pràcticament la meitat del fenòmens geotèrmics del planeta ja que és una de les zones volcàniques més calentes del planeta. A part també podem gaudir de les cascades, llacs i rius més bonics de la zona.

9.-Llac Moraine-Canadà

S’ubica al Parc Nacional Banff, a Alberta. És un dels llacs més bonics del món, de fet, la seva imatge és la més fotografiada del país i fins i tot està plasmada en alguns bitllets de 20 dòlars.

10.-Géiser Fly-Nevada

Al Ranxo Fly, a una gran extensió desèrtica, es va decidir fer unes perforacions buscant aigua pel reg. El projecte va resultar exitós però l’aigua sortia a quasi 100 graus, per això es va abandonar. Es va anar perforant més però el guèiser que es va formar continuava actiu. Finalment gràcies a la deposició de carbonat càlcic que portava aigua es  van formar unes estructures calcàries espectaculars.

Per Irene Revilla i Lucía Campos