La foto del mes

LA FOTO DEL MES: MARÇ

19 de març, dia del pare

Com cada 19 de març i durant dècades, es celebra el Dia del Pare, un dia que serveix per celebrar i reconèixer la paternitat. A diferència del Dia de la Mare, que se celebra el primer diumenge de maig, el Dia del Pare té un dia fix que va arribar a Espanya des de finals dels anys 40 i com a conseqüència de la maternitat.

ORIGEN:

L’origen del festival a Espanya va venir de la mà de la professora zamorana Manuela Vicente Ferrero, més coneguda pel pseudònim Nely. La jove professora va ser l’encarregada de vincular la data de Sant Josep amb el Dia del Pare. Nely, que treballava en una escola de Madrid, volia que els alumnes retressin homenatge també als seus pares, cosa que només estava destinada a les mares de l’època.

Nely va decidir crear aquest dia després dels comentaris d’alguns dels pares dels seus alumnes, que li havien fet saber quant amor sentien pels seus fills. “Mira, no vaig inventar el Dia de la Mare, però assegureu-vos que vaig a inventar el Dia del Pare”, va dir la professora.

Des d’aquell dia, cada 19 de març se celebra el Dia del Pare.

QUÈ VOL SIMBOLITZAR:

Ja que el dia de la mare va sortir abans que el del pare, aquest dia volia simbolitzar que també els pares estimen als seus fills, que per a ells són importants i que farien un munt de coses perquè els seus fills siguin feliços i puguin aconseguir els seus somnis.

QUÈ ES FA NORMALMENT:

Normalment aquest dia es passa amb la família i sempre o quasi sempre els fills li pinten o li fan un regal al pare.

Erik López i David Huamaní