Voltant per Calafell

LLOCS EMBLEMÀTICS DE CALAFELL

Com ara arriba el bon temps, hem volgut proposar llocs culturals els quals es poden visitar a Calafell i conèixer una mica més de la història d’aquest poble.

EL CASTELL DE CALAFELL.

El Castell de Calafell és molt simbòlic per aquest poble, és un monument històric i està situat al centre del poble, a pocs quilòmetres del mar.
Aquest castell avui en dia està adaptat per poder visitar-lo.

LA CIUTADELLA IBÈRICA

La ciutadella ibèrica, és el lloc on van habitar els íbers a principis del segle VI aC. Avui en dia, igual que el Castell, està habilitada per poder visitar totes les restes arqueològiques i objectes que ens han arribat.

CASA BARRAL

Aquesta casa és un homenatge a Carles Barral. Va ser un poeta, mariner i editor de la vida cultural catalana. En aquesta casa podem trobar objectes i fotografies sobre aquesta persona. Avui dia podem anar a visitar-la.

LA COFRARIA

La Cofraria de Calafell està a la sortida del carrer Sant Pere i a l’entrada del passeig marítim de Sant Joan de Déu. L’edifici de l’antiga Confraria de Pescadors s’ha convertit, des del 2016, en el centre d’interpretació de la pesca de Calafell, un espai que té la missió d’explicar una part del passat col·lectiu, de la història recent del districte marítim. Un espai creat per mantenir viu el llegat de la platja “amb més fusta” de la costa catalana, tal com descriu el poeta Carlos Barral. El centre permet al visitant conèixer com vivia i s’estructurava la comunitat pesquera: la relació entre mecenes i “remitents”, les obres de mar i terra, les seves expressions socials i culturals. En definitiva, una forma de vida que ens transporta al segle passat.

Martina Mudarra i Noa Fernández