Arreu del món

EUROVISION 2021

QUÈ ÉS EUROVISION?

Eurovision és un concurs televisiu de caràcter anual, en el qual participen intèrprets representants de les televisions dels països que són membres de la Unió Europea de Radiodifusió. El festival ha estat transmès cada any des de 1956 (excepte el 2020, quan va ser cancel·lat per la pandèmia de COVID-19 que va afectar greument a Europa), sent el programa de televisió més antic que encara es transmet en el món, rebent en 2015 el rècord Guinness com la competició musical televisiva més longeva del món.

L’esdeveniment és transmès a tot el món, fins i tot en països que no són membres de la Unió Europea. El festival és històricament conegut per ser promotor de la música pop. No obstant això, en anys recents s’han presentat diversos temes pertanyents a altres gèneres, com dance, tango, reggaeton, heavy metal, pop-rap, punk, rock, electrònica, rumba, entre d’altres.

EUROVISION 2021

Degut a la situació sanitària en la que ens trobem, l’any passat, 2020, no es va poder celebrar el festival com de costum. Tot i això, aquest any s’ha fet tot el possible per poder organitzar aquest gran esdeveniment. 

Espanya ha estat representat per Blas Cantó amb la cançó “Voy a quedarme”. Ell va explicar que va escriure la lletra inspirant-se en la seva àvia degut a que no va poder superar el COVID-19 al començament de la pandèmia.

Link a la seva actuació:

https://www.rtve.es/alacarta/videos/eurovision/final-eurovision-2021-espana/5912858/

EL RÀNKING DE L’EDICIÓ 2021

Per si no us vau assabentar de les posicions en les que els països van quedar, us adjuntem la classificació:

Per acabar, us afegim els links de les actuacions dels 5 primers classificats d’aquest any:

1-Itàlia: https://youtu.be/RVH5dn1cxAQ 

2-França: https://youtu.be/Unj9WbeLzRU

3-Suïssa: https://youtu.be/jznH_fltcYA

4-Islàndia: https://youtu.be/YSMhu-PrLME

5-Ucraïna: https://youtu.be/lqvzDkgok_g

I a vosaltres que us va semblar? Quina va ser la vostra actuació preferida?

Fet per Irene Revilla, Lucía Campos, Regina Romero i Júlia Callejas