Voltant per Calafell

L’ANTIGA MACRODISCOTECA

Louie Vega va ser una de les millors discoteques d’Europa.

Molts de vosaltres sabreu de què estem parlant i altres no, aquesta discoteca se situa a Segur de Calafell al costat de la Ciutadella Ibèrica.

Va ser inaugurada l’any 1988 i va estar oberta fins el 2012. El nom d’aquesta discoteca pot semblar una mica estrany, però té una història darrere. L’any 1956 una avioneta es va estavellar a un turó de Calafell i en homenatge a l’aviadora, Louie Vega, es va posar aquest nom.

A la seva façana es podia veure una rèplica de l’avioneta que, amb el temps, s’ha anat degradant i ara només queden restes.

Louie Vega tenia 2 sales, 8000 m de jardí, 4000 m de discoteca i 13000 m de pàrquing, incloent-hi 11 barres, barbacoa, terrassa i piscina amb cascada. Aquí hi van anar molts famosos de diferents llocs de Catalunya.

El motiu del seu tancament va ser perquè va començar la crisi, la primera vegada que la van tancar va ser en 2008. El novembre de 2010, va obrir novament amb el nom de New Louie Vega i 2 anys després, el setembre de 2012, va ser tancada definitivament.

En aquesta discoteca es van gravar anuncis com el del Kas, que en aquella època aquesta beguda tenia molt èxit, i el de Gillette. També se celebraven moltes festes, la de Cap d’Any, carnaval, la festa de l’escuma…

Ara l’ajuntament ha comprat el terreny per augmentar la Ciutadella Ibèrica i en aquest faran un centre d’interpretació ibèrica per conèixer la seva vida i explicar de manera visual la rehabilitació del poblat.

Irene Espinosa i Irene Hernández