Entreteniments Literatura

Vols llegir en anglès?

Començar a llegir en un altre idioma sempre és difícil, però això no vol dir que no ho puguis gaudir.

A continuació t’explicarem els avantatges de llegir en anglès, a més d’algunes recomanacions de llibres i consells.

Mai no t’ha passat que vols llegir un llibre, però no està en castellà ni en català? Normalment els llibres sempre surten en anglès i després el tradueixen a més idiomes, però això porta molt de temps, més si és part d’una saga o trilogia.

Llegint en anglès no fa falta que esperis la seva traducció, així podràs saber el final d’aquella saga a la qual mai van traduir el seu últim llibre.

Si et costa entendre l’anglès, una manera d’aprendre fàcilment i tindre pràctica és llegint. Llegir té beneficis i més si llegeixes en un idioma que et costa entendre.

Els llibres són cars, mai no t’has parat a pensar si en tots els idiomes valen igual?

Els llibres en anglès són més barats respecte als llibres traduïts, això és perquè a part de fer tot el procés pel qual ha de passar un llibre, també han de pagar al traductor.

No em creus? Mira aquesta diferència de preus pel mateix llibre, un en castellà, l’altre en l’anglès:

La diferència en alguns pot arribar fins als sis euros!

Has notat alguna altra diferència?

Exacte, les seves portades.

La gran diferència entre un llibre en anglès i un llibre traduït al castellà o al català és sorprenent. Des del nostre punt de vista, destaca que la portada de la versió en anglès sol ser més atractiva i manté més relació amb el contingut del llibre que en les portades de la versió traduïda.

No saps amb quin llibre començar?

Tranquil/a, aquí tens alguns llibres amb un nivell d’anglès baix, i a més la seva trama és molt interessant!

Heartstopper - Volume 1 : Oseman, Alice, Oseman, Alice: Amazon.es: Libros

Vols un llibre senzill, amb il·lustracions i amb una relació amorosa que et farà vomitar cors?

La millor opció és Heartstopper, d’Alice Oseman.

Aquesta història d’amor entre dos nois, un d’ells declaradament homosexual i l’altre en vies d’autodescobriment, ens recordarà que hi ha primers amors fràgils com el cristall i memorables com el diamant.

Percy Jackson and the Lightning Thief (Book 1) (Percy Jackson And The  Olympians) (English Edition) eBook : Riordan, Rick: Amazon.es: Tienda Kindle

T’agraden més els llibres d’acció i fantasia urbana?

No hi ha problema, una bona opció es Percy Jackson de Rick Riordan.

Amb uns núvols de tempesta de dolentíssim averany enfosquint el planeta i corrent perill la seva pròpia vida, Percy s’encamina a un lloc especial anomenat Camp Híbrid, on se sotmet a un entrenament que li permeti utilitzar els seus recentment descoberts poders i evitar una devastadora guerra entre els déus.

Érase Un Libro...: Reseña: 'Un Beso En París' de Stephanie Perkins

Si encara vols més amor, llegeix Anna and the French kiss, de Stephanie Perkins.

La torre Eiffel, Amélie i un munt de reis que es diuen Luis. Això és tot el que Anna coneix de França. Per això, quan els seus pares li anuncien que passarà un any en un internat de París, la idea no acaba de convèncer-la. Però, a la Ciutat de l’Amor, coneix al noi ideal: Étienne St.

Ja ha passat Halloween, però t’agrada passar por?

The Woman in Black (English Edition) eBook : Hill, Susan: Amazon.es: Tienda  Kindle

No et pots perdre The woman in black, de Susan Hill.

Arthur Kipps és un advocat novell que viatja a un remot lloc del Regne Unit per a solucionar la paperassa d’un client recentment mort. Allà trobarà una misteriosa dona de negre que només el jove advocat sembla veure, i que serà objecte de les seves sospites.

Aquí alguns consells que pots seguir per facilitar-te la lectura:

·Llegeix el que t’agrada, no et forcis a llegir gèneres que no t’agraden.
·Tria un llibre d’acord amb el teu nivell d’anglès, no comencis amb un llibre molt difícil i amb un vocabulari molt avançat.
·Llegeix els llibres populars, i a més si tenen adaptacions cinematogràfiques en acabar pots veure la pel·lícula i veure què has après.
·Llegeix llibres que ja hagis llegit en català o castellà, si tens un llibre que t’encanta, pots llegir-lo en anglès, així sabràs de què va i et facilitarà aprendre el vocabulari sense que hagis de pensar tant en la trama.
·Prendre notes, quan no sàpigues una paraula, o el significat d’una frase feta, apunta-la i després busca-la, així serà més fàcil aprendre-la.
·Llegir seccions en veu alta, va bé per la teva comprensió lectora i per la teva pronunciació, així escoltaràs el que estàs llegint.

Com a persona que ha començat a llegir en anglès, recomano molt fer-ho, a més de millorar el teu anglès també t’obriràs a noves possibilitats literàries. Si et costa començar no t’amoïnis, a tots ens ha passat, solament has de tindre una mica de paciència.

Desitgem que després d’aquestes recomanacions i consells tinguis ganes de començar a llegir en anglès, des d’aquí t’animem a fer-ho.

Esperem que ho gaudeixis!

Ana García i Yasmina El Mouden-