Entrevistes Institut

Berta Hernández, la nova professora d’Educació Física

Berta Hernández és la substituta del Sergio Andrés, és una professora molt canyera amb la que no pares quiet ni quatre segons, sobretot té una ment molt positiva i això ens ajuda als alumnes a tenir ganes de fer Educació Física.

  • Com organitzes les teves classes?

Un cop decidit l’esport o contingut que farem decideixo què treballarem a cada classe. I a partir d’aquí intento buscar activitats que siguin entretingudes que ens ajudin a aprendre i practicar allò que volem aconseguir.

  • Has tingut situacions conflictives amb els estudiants?

Sí, cada dia és un repte. I diria que no hi ha cap classe on no hi hagi situacions conflictives. Els conflictes poden ser petits, amb poca importància i d’altres vegades més complicats i greus. 

  • Com has acabat sent la substituta del Sergio?

Ja he treballat a altres centres, i aquest curs no he tingut la sort de tenir una plaça per tot el any. Un cop el Sergio es va agafar la baixa jo era la següent a la llista de substituts i així he acabat per un temps a l’institut de Calafell. 

  • Treballaves amb una altra professió?

Sí, abans de ser professora he fet moltes altres coses, he treballat de monitora d’activitats extraescolars, de socorrista, a una fundació amb persones refugiades, entre altres coses. 

  • Com descriuries els alumnes?

És impossible descriure a tots els alumnes de forma genèrica perquè cada alumne és diferent. No hi ha dos alumnes iguals. 

  • Et penedeixes d’haver agafat aquesta oportunitat com a substituta?

No, mai. M’agrada ser professora d’EF i totes les oportunitats que tingui per fer-ho són bones, les gaudeixo i aprenc cada dia. 

  • Què és l’educació física per tu?

Per mi l’EF és una assignatura molt important ja que ens permet moure el nostre cos. Aprenem i coneixem diferents esports i formes de mantenir-nos actius que després podem practicar en el nostre temps lliure. Fer exercici i tenir un estil de vida actiu ens permet tenir una vida més saludable. 

  • Està valent la pena ser professora de d’educació física en aquest centre ?

Sí, sempre que pugui treballar de professora d’EF val la pena. A aquest centre o a qualsevol altre. 

Lucía Núñez i Mireia Raventós