Voltant per Calafell

ARRIBA EL NADAL A CALAFELL

Arriba el Nadal i tots els carrers plens de llums, decoracions, música, ambient… i tot això a Calafell.

Potser alguns no saben el que és el Nadal, doncs el Nadal és una festa religiosa que se celebra el 25 de desembre en commemoració del naixement de Jesucrist. 

Al matí, en aixecar-te, sota l’arbre tens uns regals. Aquesta il·lusió de veure els nens petits com obren els regals ens mostra la seva felicitat. Les festes de Nadal són molt boniques, estàs amb la família, amics… Ho gaudeixes amb la mateixa il·lusió de les primeres vegades.

I aquí es regalen regals i es menja molt, com els torrons, polvorons, galetes… També se celebra la nit de Nadal, que és el 24 de desembre, i aquesta nit es fa cagar el tió de Nadal. Uns dies després de Cap d’Any venen els Reis d’Orient, aquesta és una festa que és el 6 de gener i és un dia que és molt conegut. La nit del 5 al 6 venen els Reis Mags, que deixen sota el teu arbre de Nadal uns regals, i hi ha gent que deixa menjar als camells, per seguir la tradició pels més petits de la casa.

A Calafell omplen els carrers plens de llums, al passeig de la platja s’escolta música nadalenca, les botigues estan decorades, com les cases. Fa uns anys es feia un pessebre vivent, és a dir, feien una representació del nen Jesús i com arribaven els Reis d’Orient conjuntament amb la cavalcada. També uns dies abans del dia que venia el Pare Noel i dies abans del dia de Reis ens visitaven els patges per poder donar-los la carta.

Ara amb la Covid-19 hi ha coses, com el pessebre vivent, que ja no es poden celebrar però esperem que aviat puguem tornar a fer-ho.

Joel Osuna, Irene Espinosa i Irene Hernández