Esdeveniments Institut

Esteu preparats per les competències bàsiques?

Les competències bàsiques són unes proves que es realitzen a escala nacional a Catalunya. En aquestes proves, que es duen a terme a 6è de primària i 4t d’ESO, s’avaluen els coneixements bàsics que l’alumne ha d’haver assolit en acabar aquesta etapa educativa. Aquesta prova no té pes en l’avaluació de l’alumne en acabar el curs.

La prova ha de servir per a que cada centre educatiu pugui disposar d’informació acurada sobre l’evolució de cada alumne, a l’hora també ha de servir per a que es puguin detectar els possibles punts febles. L’objectiu de la prova és afavorir el sistema d’ensenyament per fer que l’alumne passi favorablement el curs.

Per preparar les proves de competències bàsiques els alumnes fan simulacions amb proves d’altres anys amb ajuda del professor o professora de l’assignatura avaluada; llengua catalana, castellana i estrangera, competència matemàtica i cientificotecnològica.

L'alumnat de 4t d'ESO s'examina de les competències bàsiques - Canal  Terrassa

Per tal d’evitar la introducció de factors subjectius en la correcció, la gran majoria de les activitats de la prova són de resposta tancada d’elecció múltiple. Les respostes a les preguntes tancades no es marquen al quadern, sinó en un full de respostes a part.

Les respostes tancades s’han de respondre en el quadern de respostes, mentre que les respostes obertes s’han de respondre en un full a part. Dins les respostes obertes hi ha redaccions, si les proves són de l’àmbit lingüístic, o operacions, si són de l’àmbit matemàtic o cientificotecnològic.

Competències 2022

El dia 28 de gener, el director va enviar un correu electrònic anunciant que les competències bàsiques de 4t, previstes pel 9 i 10 de febrer, han sigut ajornades al pròxim mes de març, els dies 2 i 3.

Aquest ajornament de les proves ha sigut el resultat de la gran onada de confinaments als centres educatius que ens ha afectat a principi d’any. La falta de professorat i de l’alumnat ha fet impossible la seva realització.

Són uns dies de molts nervis tant pels alumnes com per als professors, us desitgem molta sort a tots i totes amb les vostres competències :).

Ana García i Yasmina El Mouden-