Voltant per Calafell

Les noves màquines que tornen diners per reciclar a Calafell

A Calafell s’hi han instal·lat màquines per reciclar en diferents començos locals per incentivar la recuperació d’envasos. Aquestes són màquines que recullen un tipus d’envasos, principalment llaunes de begudes i plàstics, i a canvi s’obté vals per uns cèntims que pot emprar en diferents comerços.

L’objectiu és que hi hagi dues màquines distribuïdes en Calafell i Segur de Calafell i que estiguin en les zones de comerç més freqüentades. Els envasos que accepten les màquines estan associats als seus codis de barres. Així, després d’haver reconegut el codi de barres, es poden separar els envasos .

Els nivells de reciclatge a Calafell i en tot el Baix Penedès són molt baixos amb el cost que suposa portar les escombraries als abocadors, a més de l’ambiental per no aprofitar uns materials de gran valor.

Aquesta iniciativa ja està disponible a altres municipis de Catalunya com per exemple Barcelona, Almeda, Igualada i Manresa. A Alemanya aquestes màquines ja estaven actives fa anys i es van començar a estendre a la resta d’Europa.

Un grupo noruego financia en España a ecologistas para imponer sus máquinas  de reciclaje

Jaber Alioua i Adam Chriki