Dia internacional General Literatura

Sant Jordi al Camí de Mar

El 23 d’Abril es celebra el Dia Internacional del Llibre, ja que aquesta va ser la suposada data de la mort de Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Inca Garcilaso de la Vega. També aquest dia van nèixer, o morir, grans escriptors d’influència encara present, com Maurice Druon, K. Laxness, Vladimir Nabokok, Josep Pla o Manuel Mejía Vallejo.

Per aquest motiu la UNESCO (Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura) va decidir fer el 23 d’abril Dia del Llibre i homenatjar a aquests escriptors. La idea original va sorgir a Catalunya, de l’escriptor valencià Vicent Clavel Andrés, que la va proposar a la Cambra Oficial del Llibre de Barcelona en 1923. El 7 d’octubre va ser el primer dia del llibre, poc després, al 1930, s’instaura definitivament el 23 d’abril com a dia del llibre.

Al mateix temps, el 23 d’abril coincideix amb Sant Jordi, patró de Catalunya, Alemanya, Aragó, Bulgària, Etiòpia, Geòrgia, Grècia, Anglaterra, Líban, Lituània, Païos Baixos, Portugal, Eslovènia, i Mèxic. És una tradició que en aquesta data es regali una rosa o un llibre a les persones més properes.

A Barcelona, encara que va ploure el dia de Sant Jordi, els carrers es van omplir d’escriptors i escriptores que van estar encantats de signar a la gran multitud que hi va assistir. Tot i que va caure calamarsa, això no va fer que els lectors es quedessin a casa.

A continuació hem volgut recomanar-vos uns quants llibres, encara que Sant Jordi hagi passat mai estarà de més tenir un bon llibre a casa.

Caraval, de Stephanie Garber

Caraval (#Fantasy) : GARBER, STEPHANIE, Valero Martínez, Jaime: Amazon.es:  Libros

El Maestre Legend organitza un espectacle cada any, però no és un espectacle qualsevol, en aquest joc es juga amb la ment dels participants, trencant la línia que separa la realitat dels somnis.

Quan Scarlett i la seva germana Tella són invitades a la màgica illa on se celebra el lloc, Scarlet és veurà implicada en la recerca de Tella, que va desaparèixer només arribar a l’illa.

No confiïs en ningú, tots estan mentint. Pàgina a pàgina s’aniran revelant secrets i t’oblidaràs de la realitat per a submergir-te en el joc de Legend, perquè sí, tot és un joc. El seu joc.

Alguien está mintiendo, de Karen M. McManus

Alguien está mintiendo (Instituto Bayview) : McManus, Karen M., Cano  Fernández, Sara: Amazon.es: Libros

Simon Keller, creador d’una app on es publicaven els secrets dels alumnes de l’institut Bayview, és assassinat a l’aula de càstigs en presència d’altres quatre alumnes, ara també sospitosos.

Aquests quatre alumnes hauran de trobar a l’assassí de Simon abans que la policia cregui que ha sigut un d’ells, perquè no ho han sigut. O sí?

La desconocida, Tess Sharpe i Victoria Simó Perales

LA DESCONOCIDA. TESS SHARPE;VICTORIA SIMÓ PERALES. Comprar ebook

Nora, com ara es diu, és una noia corrent que es veu implicada a l’atracament d’un banc. Haurà d’utilitzar tot el que sap per poder sortir ella, la seva parella i el seu ex amb vida d’allà. Els seus secrets veuran la llum després de molts anys enterrats al seu interior, perquè Nora no és Nora i no li farà por fer servir totes les noies que ha sigut en vides passades per assegurar la vida dels seus éssers amats.

Tot el que ens vam dir, d’Ester Arroyo

Tot el que ens vam dir - Ester Arroyo | Grup62

Està acabant l’estiu i la Júlia, una noia de divuit anys, rep un correu electrònic que ho canviarà tot. Ha estat admesa amb una beca en una de les universitats més cares i prestigioses d’Europa. Es trasllada a una residència de Barcelona, on acaba coneixent un nou grup d’amics. El que no esperava és que un d’ells, en Daniel Hakim, l’hereu d’una gran fortuna, trastocaria per complet la seva vida i els seus sentiments. I més encara quan desapareix misteriosament i ella comença a ser la principal sospitosa.

I com va dir Nuria Espert, “que la lectura os sirva como me sirven a mi las barandillas en los balcones”.

Ana García i Yasmina El Mouden-