Arreu del món

Un llamp cau sobre la història

El dimecres 20 d’abril va haver-hi una tempesta a Tarragona on va caure un llamp sobre una antiga construcció romana, en concret a la torre dels Escipions. Anteriorment, el 5 d’abril, els de l’optativa de llatí havien anat a veure aquesta construcció.

Es tracta d’un monument funerari construït a la primera meitat del segle I després de Crist, al costat de la Via Augusta; aquest el gestiona el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, que es va encarregar de diverses intervencions de neteja i restauració després de ser declarat Patrimoni Mundial l’any 2000.

Després d’aquest succés, es va fer una inspecció per part dels tècnics del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i del mateix patrimoni Històric de Tarragona on es va decidir protegir la zona per preservar la seguretat dels visitants.

Torre dels Escipions (MNAT) — Ajuntament de Tarragona
La torre dels Escipions abans del llamp vist, per l’altre costat
La torre dels Escipions després del llamp

Marta Aranda, Maia Diaz