Voltant per Calafell

L’Ajuntament de Calafell ofereix els terrenys de l’antiga plaça de bous de Segur per fer una escola

x

L’Ajuntament de Calafell ha destinat un terreny a l’antiga plaça de bous de Segur de Calafell per construir una nova escola. La matrícula al centre educatiu de la ciutat s’està acostant a la seva capacitat màxima, cosa que suggereix que la necessitat més urgent és la construcció d’una escola primària i l’ampliació de l’Institut la Talaia al centre de Segur.

La plaça de bous ocupa una superfície aproximada de 6.000 metres quadrats i està ubicada en una illa delimitada per via Espanya i els carrers de Brasília, Pinar i San Rafael. Construïda durant el boom turístic de la dècada de 1960, la plaça de bous va ser abandonada i va quedar en ruïnes fa dècades. L’ajuntament va adquirir la seva propietat després d’una decisió judicial el maig del 2017.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat: “Aquestes necessitats s’han tractat amb el Departament d’Educació de la Generalitat i tots dos coincideixen que les funcions més importants hi són”. Ferré va afegir: “Si la Generalitat vol actuar ràpid per construir una nova escola, tenim sòl disponible immediatament per a una plaça de bous”.

L’alcalde va repassar les dificultats del centre de capacitació del govern de la ciutat relacionades amb el registre de vivendes. “La gran població que arriba al llarg de l´any fa que hi hagi un flux constant de nous estudiants a les escoles i instituts, i els plans que es fan abans de l´inici de classes tenen una efectivitat molt limitada”, va dir. Va afegir: “Durant el semestre alguns cursos han de crear una nova fila al final i com que el centre està al seu límit, és molt difícil”.

Simón Alonso, Manel Martí i Adriano Pérez

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *