Coneixem la Rosanna
En aquesta entrevista coneixerem una mica més la professora de català: Rosanna Rion. És una recent incorporació al nostre centre educatiu INS Camí de Mar i estem molt contents de tenir-la. Esperem que us agradi l’entrevista, a continuació les preguntes.
Per què et vas decantar a ser professora?
Des de petita sempre m’ha agradat ajudar els companys, si pots ajudar-los, ser un referent bo per a ells, això és màgic…
Quines notes treies a l’ESO?
Sempre he sigut de notes normals (AN) i algun excel·lent, però quan estava a 2n de batxillerat em vaig adonar del pes que tenen per al teu futur, i em vaig esforçar més.
T’agradava estudiar?
Sempre he tingut facilitat per estudiar, també depèn de l’assignatura, però sempre estava disposada a aprendre més i a desenvolupar la ment.
Què t’agrada fer en el teu temps lliure?
M’agrada molt mantenir-me activa, faig ioga, volei.
Recordes alguna experiència al centre que no oblidaràs mai?
Sí, l’experiència que sempre recordaré va ser una obra de teatre on participaven tots els alumnes i els professors, va comportar que la relació entre tots millorés. Va ser un èxit.
Què és el que més t’agrada de ser professora?
El que més m’agrada és la relació que pots arribar a tenir amb els alumnes, crear un espai de diàleg amb l’alumne on se senti segur i on tothom pugui expressar-se.
On vas estudiar?
Tot va començar al centre, amb els professors que m’impulsaven, en concret l’Anna Caselles i el Rubén Fortuny. Vaig començar la meva carrera a la Universitat RV (Rovira i Virgili).
Per què ets professora d’institut i no de Primària?
Per les experiències que vaig tenir a l’institut, i que m’agradaria poder-les crear als meus alumnes.
Quina metodologia utilitzes a l’aula?
No utilitzo una metodologia en concret, n’utilitzo diferents, penso que aprendre jugant és de les millors maneres, també l’aprenentatge cooperatiu i jugar amb les experiències.
Quins objectius tens a les classes?
Primer que l’alumne aprengui, després que del que aprengui en sàpiga la utilitat i també, sobretot, que els alumnes siguin autònoms, i que aprenguin el que costa l’esforç.
Quin és el curs amb el qual et sents més a gust?
El curs que més he fet és 3r i per això diria que és amb el que em sento més a gust, encara que 1r també és un curs molt enriquidor i amb molta importància per als alumnes.
Quins canvis has notat de ser alumna a ser professora a l’institut?
Abans les classes eren molt magistrals, el professor explicava i fèiem exercicis i quan acabàvem el tema, examen, diguéssim que estava tot molt enfocat a la teoria. Ara les classes estan molt més enfocades a les competències i no tant a la teoria, també el tema de tenir internet i poder utilitzar-lo per poder buscar informació és un gran avenç. Personalment com a professora prefereixo com es fan les classes actualment perquè els professors estan més connectats amb els alumnes.
Quina de les dues etapes al centre t’està agradant més?
Depèn, com alumna ha sigut una època meravellosa, la gran majoria dels amics que tinc són de l’institut, però com a professora també està sent increïble, poder ajudar els alumnes i formar una mica de part de la seva vida és una sensació especial.
Quins professors t’han influït més?
El Rubén Fortuny, l’Àngel i el Marcel·lí Totosaus. Aquests són els professors que més han influït en la meva carrera com alumna, són els que m’han motivat a ser professora i a estudiar llengua catalana i literatura.
Quins consells donaries als alumnes?
Si els hagués de dir una cosa seria que siguin valents i valentes i que no tinguin por a equivocar-se . Una frase que m’agrada molt de Miquel Martí i Pol és tot està per fer i tot és possible. Sigueu creatius, no us poseu límits.
Joel Osuna, Àlex Riba i Daniel Lorente