QUI SOM?

ELS ORÍGENS DE LA REVISTA

DESCONNECTA’T DEL PAPER

Aquest any 2019 hi ha hagut un gran canvi en la revista de l’institut Camí de Mar, hem passat del format en paper a les vostres pantalles. Perquè entengueu aquesta transició us explicarem l’inici de la revista fins als nostres temps.

La revista Desconnecta’t es va originar al 1996, i la seva fundadora va ser l’Anna Casellas, professora de català en aquest institut durant molts anys.
Es va crear per entretenir i informar a l’alumnat sobre el que passava al centre.
Dins d’ella, podies trobar diferents articles, des de les activitats de carnaval, fins a jocs d’entreteniment.
Un dels nostres articles preferits es conserva des dels seus inicis, els +++. Com ja sabeu, és un article on nosaltres els alumnes ens dediquem a omplir una taula amb noms dels nostres companys de curs, segons la seva classificació.

Hem pogut trobar revistes antigues, i aquí us en deixem algunes, perquè veieu com eren les portades:

març 2008
desembre 2011
abril 2010

Com podeu veure, el format de la revista ha canviat bastant des de les primeres edicions.
Les últimes revistes, obtenien un resultat més modern i innovador, a més, una de les coses que s’ha mantingut des de sempre és que la portada i la contraportada s’ha fet en color.
Una de les diferències més característica, és la qualitat de les fotos, i la seva resolució. Tant les revistes antigues com les noves, tenien les imatges en blanc i negre.

La “bomba” de la transició ha sigut el seu nom. Quan es va crear, fins l’última edició es deia Desconnecta’t, però aprofitant aquest nou format hem pres la decisió de canviar-lo pel nom de “Enllaç”.

Us estareu preguntant per què la revista ha deixat de fer-se en paper i ha passat al digital. Com ja sabeu el nostre institut pertany a l’agrupació d’escoles verdes, i com a escola verda es fomenta la protecció del medi ambient. Per aquesta raó hem deixat d’utilitzar paper i adaptar-nos a les noves tecnologies.

Què us sembla aquest canvi? Entreu i descobriu- ho.

Albert Cuadra, Carla Tamayo i Gina Crespin