Institut Sortides

Ens orientem al Pantà de Foix

Els alumnes de 2n ESO van anar a una sortida al Pantà de Foix el passat 5 de novembre per les assignatures d’educació física i socials. Va ser una experiència on van haver de respondre una sèrie de qüestions, orientar-se d’una manera poc usual entre nosaltres i tindre una mica de paciència per muntar una tenda de campanya. Els professors que van acompanyar als alumnes van ser l’Espe, la Sílvia, el Xavi, la Isaura, la Mónica, la Neus, el Marc i la Berta.

Els alumnes van sortir a primera hora del matí de l’institut en bus per anar cap al Pantà del Foix. Van haver de fer una sèrie de grups de 4 o 5 persones per poder realitzar les activitats (van ser per grup classe). Aquests grups anaven rotant per una sèrie d’activitats que estaven planificades.

Una de les activitats va ser anar al castell de Castellet, del segle X, i respondre unes preguntes sobre la història de la zona, per exemple sobre els pobladors.

D’altra banda, altres grups estaven preparats per realitzar una espècie de gimcana on s’havien d’orientar al bosc amb una brúixola. L’objectiu era anar fins al cementiri i fer-se una foto com a prova que havien arribat allà. Tot això ho havien d’aconseguir en màxim cinc minuts.

Després, una altra activitat consistia a fer una ruta per dins del poble on havien de contestar unes preguntes.

I per últim, van haver de muntar una tenda de campanya per grup, on potser van tindre una mica de complicacions.

Esperem que s’ho hagin passat molt bé!!!

Marta Aranda, Maia Diaz