Dia internacional Esdeveniments

25N al Camí de Mar

Cada any el 25 de novembre se celebra el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, amb la finalitat de denunciar la violència que s’exerceix sobre les dones a tot el món i reclamar polítiques a tots els països per erradicar-la.

Germanes Mirabal

Saps el seu context històric?

El 25 de novembre de 1960 les germanes Mirabal (Patria, Minerva i María Teresa) van ser brutalment assassinades pel fet de ser dones i activistes. El seu únic crim va ser haver lluitat pels seus drets contra el dictador dominicà Rafael Leónidas Trujillo (1930-1961).

La violència contra les dones s’ha convertit en un problema estructural. Es dirigeix cap a les dones amb l’objectiu de mantenir o incrementar la seva subordinació al gènere masculí.​ El seu origen es troba en la falta d’equitat en les relacions entre homes i dones en diferents àmbits i en la discriminació persistent cap a les dones. Es tracta d’un problema social present tant en l’àmbit domèstic com en el públic, en diferents vessants: física, sexual, psicològica, econòmica, cultural i altres, i afecta a les dones des del naixement fins a l’edat avançada. No està confinada a una cultura, regió o país específic, ni tampoc a grups específics de dones en la societat.

Fins al 70% de les dones experimenten violència en el transcurs de la seva vida.

Institut lliure de violència!

L’institut per tal de commemorar aquest dia organitzarà una xerrada on es llegirà un manifest, escrit pels alumnes de sociologia de primer de batxillerat, per conscienciar a l’alumnat sobre la violència de gènere. Els nostres companys de tercer també han ficat el seu granet de sorra, dissenyant cartells que estaran penjats als passadissos del centre.

La violència contra les dones és un obstacle per construir societats inclusives i sostenibles. Per això la UNESCO advoca per la igualtat de gènere i la no-violència. És impossible que una societat floreixi si la meitat de la població viu amb por de ser agredida.

gggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg

Ana García i Yasmina El Mouden-