Institut Sortides

Fem un tomb per la biblioteca!

La comissió de la biblioteca del centre, a més d’haver impulsat el bibliopati, també està organitzant sortides a la Biblioteca Pública Ventura i Gassol de Calafell poble.


Aquestes sortides es faran amb l’alumnat de 1r i 4t d’ESO amb la següent dinàmica:

Primer es farà una presentació i es donarà la benvinguda a la biblioteca, seguidament es farà una visita guiada la qual comptarà amb un recorregut per l’edifici, l’explicació del contingut de la biblioteca i la ubicació de fons. A més es recordarà com està ordenat i classificat el fons de la biblioteca, juntament amb l’explicació de què és el catàleg i el seu funcionament.

Pels alumnes de 1r d’ESO es faran equips de treball i hauran de fer una cerca complexa al catàleg, a més de localitzar el document al prestatge.
En canvi, als alumnes de 4t d’ESO ens explicaran com fer un treball de fi de curs o a com fer citacions, mitjançant unes activitats que ofereixen diversos recursos i recomanacions per a poder utilitzar a l’hora de fer la redacció de treballs acadèmics.
Per últim, per finalitzar la sortida, a tots els alumnes se’ls donaran uns fulls de sol·licitud de carnet de biblioteca.

Els alumnes del primer grup tutorial de 1r d’ESO van començar amb les visites el 2 de desembre i l’últim grup anirà el 3 de febrer. Mentre que els alumnes de 4t d’ESO començaran les visites el 3 de març i acabaran el 31 del mateix mes.
Es fan en dijous coincidint amb l’hora de tutoria i agafem una altra hora de classe, ja que la durada aproximada és d’1 hora i 30 minuts.

Durant aquestes visites se’ns ha informat d’algunes activitats programades aviat i que podrien ser d’interès; l’Aula d’anime i Harry Potter Book Night.


Anna Menéndez, Sandra Raboso i Laura Román.