Entrevistes Esdeveniments Institut

Erasmus+Servei Comunitari

Molts no sabem, o sabíem, que l’institut organitza un projecte en l’àmbit Europeu, però així és. Vam preguntar-li a la responsable del projecte, la professora Bàrbara Cortés, sobre aquest projecte i perquè nosaltres poguéssim donar-li la visibilitat que es mereix, perquè ja us avancem que és molt interessant el que es proposa.

L’Erasmus+Servei Comunitari és un projecte que té com a objectiu millorar la qualitat educativa dels centres que hi participen, en aquest cas el nostre institut participa en la branca de servei comunitari (que no, no és solament recollir brossa) encara que hi ha de més tipus, de matemàtiques, biblioteca, etc. Amb nosaltres hi participen sis instituts més; Ins Les Marines (Castelldefels), Ins Salvador (Salt), Ins Terres de Ponent (Mollerussa), Ins Gallecs (Mollet del Vallès), Ins Sòl de Riu (Alcanar) i Ins Federica Montseny (Badia del Vàlles).

El servei comunitari és una combinació de processos d’aprenentatge i serveis a la comunitat que beneficia a un grup de gent. S’aprèn a la vegada que fem una activitat solidària, per exemple, si anem a llegir llibres als nens de l’escola, el col·lectiu que sortirà beneficiat seran els nens petits.

Amb aquest projecte es vol millorar l’aprenentatge dels i les alumnes. I a més, per llei l’alumnat de 3r i 4t de l’ESO ha de fer serveis comunitaris. Per a vosaltres, alumnes de tercer, us podem avançar que anireu a fer activitats d’aigua al port de segur, i pel camí haureu d’ajudar a netejar el poble i així millorar tant la vida dels animals com la de les persones que hi vivim, però a nosaltres, alumnes de quart, no ens han pogut avançar què farem.

Tornant a l’Erasmus, dins d’aquest projecte els professors i professores que hi participen viatjaran a Itàlia per a conèixer experiències d’altres centres per a portar-les al nostre i així millorar les nostres activitats i, encara que al nostre institut no vindrà cap professor o professora de fora, no es descarta que d’aquí a uns anys siguin els alumnes els qui puguin viatjar.

És un projecte en l’àmbit europeu, i al ser el nostre centre veterà en projectes de servei comunitari, el departament d’ensenyament, conjuntament amb el ministeri d’educació, va informar el nostre director sobre la possibilitat de participar-hi. El director ho va parlar amb l’equip directiu i docent i finalment es va formar un equip de profes per a organitzar-ho. Dins d’aquest equip estan la Marina Varea , la Montse Pons, la Silvia Rubio, l’Ivan Folch, la Gretel Rizo, la Maria Bofarull, la Montse Casulleres i la Bàrbara Cortes, que és a qui li hem pogut fer l’entrevista per a saber més del Erasmus+ Servei Comunitari.

El projecte va ser proposat al segon trimestre del curs passat i es durà a terme durant l’octubre, que serà quan les nostres professores i professor podran viatjar, ja que de moment encara s’està preparant.

“El servei comunitari és una gran activitat perquè l’alumnat creixi com a ciutadà responsable i crític en una societat complexa i amb grans reptes.” -Bàrbara Cortés

Ana García i Yasmina El Mouden-