Institut La foto del mes

LA FOTO DEL MES D’ABRIL: Sant Jordi al Camí de Mar

El divendres 21 d’abril, es va celebrar Sant Jordi a l’institut. Cada any se celebra aquesta tradició on es regalen llibres i roses. És habitual celebrar els jocs florals, que consisteixen en un concurs de poesia i narrativa, però aquest any s’han realitzat altres activitats al centre. A continuació, us expliquem tot el que es va fer per Sant Jordi.

Cançons de beatles, representació de l’obra Mamma Mia, concurs de lectura en veu alta, premis logos, tallers de Sant Jordi i per últim recital de poesia.

Alumnes 4t ESO

Divendres al matí, de 8 a 9, va vindre un home a l’institut per cantar cançons del beatles. I després, de 9 a 11, es va representar  l’obra Mamma mia! al teatre Joan Colet, protagonitzada per alumnes de 4t. 

Concurs de lectura en veu alta

De 11:15 a 12:15 els alumnes de 1r d’ESO van participar en un concurs en veu alta en diferents idiomes, francès (le petit prince), anglès  (Harry Potter and the Philosopher’s Stone), castellà (Charlie y la fábrica de chocolate) i català (Diari del Greg, Un pringat total). 

Els guanyadors de cada categoria van ser: de francès Martí Lluís (1r E), d’anglès Júlia Moreras (1r E), de castellà Pau Caballo (1r D) i de català Sara Katir (1r D).

Premis Logos

També durant l’acte del concurs de lectura s’hi van entregar els Premis Logos. Els alumnes de 3er ESO van participar en el concurs del logotip per a la nova comissió Ni Flors ni Violes, que s’origina a patir de la unió de la comissió coeducació i igualtat i LGTBIQ+.

Es van donar tres premis:

1r premi: Paula Lizardo Garcia 3r E

1r accèssit: Marc Banfi López 3r C

2n accèssit: Leire Vázquez Mañé 3rB

Tallers de Sant Jordi

Els grups de la SIEI, de 1r i 3r d’ESO també van fer tallers relacionats amb Sant Jordi. El taller que va realitzar l’alumnat de 1r consistia en crear roses amb papiroflèxia, en el cas dels alumnes de la SIEI, les roses es podien menjar i tenien molt bona pinta! Les roses s’han enganxat amb fils per decorar l’entrada de la sala Mil·lenari.

3r ESO va fer un altre taller de 11:30 a 14:30 que consistia en la instal·lació artística inspirada amb els “mòbils” com els d’Alexander Calder, que és un tipus d’escultura suspesa que captura el moviment en una sèrie de formes sempre canviants.

Alexander Calder els feia de xapa i filferro, i els alumnes de 3r ho van fer de paper vegetal i fil de pescar.Després de preparar-ho, es van penjar amb un anell i després es penjaran davant la sala Mil·lenari

Els prepararem i els penjarem amb un anell, que després ens facilitarà fer la instal·lació davant la sala Mil·lenari.

Cada grup d’alumnes havia de crear una frase, i cada una tira de flors.

Recital de poesia

L’alumnat de 1r de Batxillerat va assistir al recital de poesia a càrrec de Jaume Calatayud i el músic Vicente Monera, amb el nom En femení plural. En el recital es va interpretar un recull de poemes de R. De Castro, Gabriela Mistral, Mercè Rodoreda i Maria-Mercè Marçal.

Exposició de treballs pels alumnes de 2n del Cicle Formatiu de Gestió Administrativa

Els alumnes de segon curs  del cicle formatiu de Gestió Administrativa han hagut de desenvolupar un treball sobre la creació i posterior gestió d’una empresa fictícia. Amb motiu de les activitats del dia de Sant Jordi, i per tal d’exposar el seu treball, els alumnes van presentar al centre informació relativa a la seva proposta empresarial.   

Aquí us deixem unes fotos variades de totes les activitats de Sant Jordi:

Eric Pérez i Álex Peláez