Institut Sortides

EXCURSIÓ ALS ESPAIS NATURALS DEL NOSTRE ENTORN

El dia 19 de febrer, els alumnes de 4t d’ESO que cursen l’optativa de biologia i geologia, van fer una sortida que anava des del bosc de Calafell fins al del Vendrell. Es van posar molt forts, van estar tota la jornada escolar caminant per terreny muntanyós. 

Els professors que van organitzar la caminada van ser la Victòria Aviñó i el Josep Manel. El que volien era, per la part biològica que sapiguéssim identificar la flora i la fauna autòctona de la nostra zona, i per la part geològica el que volien era que ens fixéssim en el nostre entorn per tal de descriure el paisatge; si eren naturals o antròpics, i també els impactes ambientals causats per agents interns com el moviment del sol ocasionat per terratrèmols o per els agents externs, en el qual ens hem d’incloure sí o sí perquè som sense cap cap dubte l’agent extern que més canvis ocasiona al nostre planeta. Després de localitzar-ho tot havíem de fer fotografies per després fer un treball col·lectiu. 

El Josep Manel va demostrar tot el que sap, explicant curiositats sobre totes les plantes que trobava, semblava tan fàcil recordar-se de totes les plantes…     

Però no tot va ser de color de rosa, el Josep i la Victòria ens volien portar per llocs pels quals no hi havíem anat mai i ens vam perdre tots, per sort teníem Google Maps.

Això sí, si no ens haguéssim perdut, no hauríem anat a parar a una granja molt bonica, plena de porcs senglars, ànecs, cavalls, de tot una mica. 
Sense dubte va ser un dia molt educatiu.

Aquí teniu les fotografies de l’ Eva i el Nil que van fer el treball. 

Estepa blanca
Cargola sanguínea
Fong de musgo

Paula Rubio, 4t D