Esdeveniments Institut

Summits Le Havre: NIYLS

El NIYLS (The Normandy International Youth Leadership Summit) és un projecte que va sorgir fa quasi vuit anys per la iniciativa de joves estudiants impulsats per un fort desig de compromís amb l’evolució de la societat.

Aquest projecte no només es realitza perquè els alumnes participin en el diàleg sinó també per a recopilar idees i per poder reflexionar sobre diversos temes com poden ser el problemes ambientals, educació, política, cultura, ciències i molts altres temes. La llengua en la qual es realitza és l’anglès per facilitar la comunicació entre l’alumnat de diferents nacionalitats.

El Summits Le Havre s’ha celebrat sempre en la localitat de Normandia, a finals de setembre. Aquests dos últims anys i a causa de la pandèmia del Coronavirus, s’ha realitzat de manera virtual i per tant no s’ha viatjat.

Les sessions en directe es fan en 3 dies, tot i que hi ha un treball previ important. Aquest curs les connexions online es faran els dies 16, 17 i 18 de novembre. Hi ha dues franges horàries, ja que hi participen diversos instituts d’arreu del món i segons la regió hi ha una diferència horària rellevant. Al nostre centre ens toca la connexió de la tarda, que va des de les 14 h a les 17 h.

En aquesta activitat hi participen instituts d’Itàlia, EEUU, Japó, Índia, Bèlgica, Noruega, Singapur, Sud Àfrica, Turquia, Regne Unit, etc. Quan s’anava presencialment eren 3 alumnes i una professora els que hi participaven. Enguany, de manera virtual, hi participen 4 alumnes de 4t d’ESO, els quals estan coordinats per una professora.

Aquest any els alumnes que hi participen són la Naia Beltran, Núria Vidal, Pau Gutiérrez i el Pol Crespín.

Alumnes que hi participen aquest curs 2021-2022

Daniel Lorente, Àlex Riba i Joel Osuna