Institut Voltant per Calafell

Una jornada solidària a Calafell

La Fundació Joan Petit Nens amb Càncer va néixer a Blanes l’any 2001 i va ser constituïda l’any 2004. Es va crear per atendre als afectats directa i indirectament pel càncer infantil i per difondre el coneixement d’aquesta malaltia.

Cada any la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer organitza una jornada lúdico-esportiva per recaptar diners en un municipi de Catalunya, enguany aquest municipi ha estat Calafell. S’ha celebrat el dia 28 de maig i hi han participat nens i nenes de 3 a 6 anys de tot Catalunya i Andorra. L’esdeveniment ha aplegat les següents activitats: hoquei, visita al Calafell Aventura Park i representació de màgia. Les activitats esportives s’han realitzat al Pavelló Joan Ortoll.

Els alumnes de 4t d’ESO han sigut els voluntaris per ajudar a organitzar l’esdeveniment. Aquesta intervenció els compta després per a la nota de la matèria de Servei Comunitari.

L’alumnat voluntari de 4t estava organitzats en tres torns:

El primer torn era de 8:45-12:45

El segon torn era de 12:45-16:45 

El tercer i últim torn era de 16:45-19:30

La funció dels alumnes de 4t d’ESO en el primer torn era organitzar-ho tot perquè estigués a punt i així tot anés perfecte. Havien de muntar les taules per l’esmorzar i el dinar dels participants. Després que tot va començar a rodar, els alumnes de 4t d’ESO vigilaven als nois i noies perquè no es fessin mal i també els ajudaven a ficar-se els patins i a portar tot el material per poder jugar a hoquei.

Als alumnes del segon torn se’ls va encarregar, primer de tot, que ajudessin a treure’s els patins als participants que anaven a dinar. Abans de passar a menjar els preguntaven si i hi havia algú que no mengés gluten per tal de donar-los el menú adequat a les seves necessitats. Després de dinar i de menjar un gelat per suportar millor la calor, van fer un descans i, passada una horeta, es va reprendre el joc.

Les funcions del tercer i últim torn de voluntaris al Pavelló Joan Petit, van ser vigilar que no passés cap familiar, donar suport als nens que ho necessitaven per treure’s els patins ho tot allò que sorgís i, finalment, treure les porteries de la pista d’hoquei.

Aquí us deixem algunes fotos de la jornada:

Preparant les taules

En acció al Pavelló Joan Ortoll

Rebuda dels participants

Jaber Alioua, Youssef Hajji, Adam Chriki