Entrevistes Institut

El teatre al Camí de Mar

En el següent article ús explicarem en què consisteix l’optativa de Teatre que és fa a la matèria de català, a 3r d’ESO. La professora encarregada és la Rosanna Rion, que no només dona classes de català i fa l’optativa de teatre sinó que també, junt amb la Sílvia Castañer i el Dani Català (professora d’educació física i professor de música), són les persones que estan preparant l’obra musical amb els alumnes de 4rt.

-En què consisteix l’optativa de teatre?

Consiteix en apropar als alumnes a aprendre a projectar la veu, tècniques, exercitar la memòria, aprendre a parlar en públic, etc.

-Quines activitats és fan en aquesta optativa?

Expressió escrita, expressió oral, expressió corporal, i creem productes fins arribar a la representació de petites escenes teatrals

-És fa només teatre com es pensa la gent?

No, fem escalfaments previs, és a dir, és com un viatge on són totes les parts per poder arribar al producte final, que seria la representació de l’obra de teatre.

-Quins valors s’aprenen en aquesta optativa?

Companyerisme, molt important perquè si una persona no se sap la seva part perjudica a tots els seus companys, l’escolta activa, l’empatia, reconèixer les emocions, etc.

-Els recomanaries als alumnes què escullin aquesta optativa? Per què?

Clar que sí, perquè volen aprendre d’una forma divertida, és ideal, perquè s’aprèn mentre es juga, perquè a més a més, et fa perdre la por i la vergonya i això es reflecteix en altres classes, per exemple quan fem exposicions orals davant de tota la classe. 

-Per què se’t va acudir junt amb la Sílvia i el Dani ajudar als alumnes de 4t a organitzar l’obra musical que estan preparant?

No se’ns va acudir a nosaltres, sinó als propis alumnes. Llavors ells el que buscaven era ajuda i amb nosaltres l’han trobat.

-Quin musical van representar l’any passat? Com es deia? Com és diu el que representen aquest any? De què tracta?

El de l’any passat va ser Teen beach movie, i el d’aquest any és sorpresa, si voleu saber de què tracta haureu de venir a veure’ns!

-Teniu pensat seguir endavant amb aquest projecte? És a dir, teniu pensat seguir representant diferents obres de teatre o musicals amb diferents cursos?

Ens agradaria trobar més grups amb aquestes iniciatives per poder seguir endavant amb aquest projecte molts anys més.

-Creus que aquest any sortirà millor que l’any passat? Per què?

I tant, perquè l’any passat vam preparar l’obra en tres dies d’antelació i aquest any tenim fins març i estarà tot mes treballat, és a dir, aquest any prepararem nosaltres mateixos tan el decorat com el vestuari.

-A part de vosaltres dues, qui s’ha implicat i ha estat ajudant a preparar el musical?

Dani Català.

-Com ha sigut la teva experiència preparant aquests musicals?

És molt bonica perquè crees un vincle amb els alumnes, llavors és una manera de fer el que t’agrada i compartir-ho amb els alumnes.

-Per què et va començar a cridar l’atenció el món del teatre?

Doncs mira, quan jo era adolescent em vaig apuntar a La porta de fusta d’aquí de Calafell, llavors vaig anar a Barcelona a seguir aprenent sobre el teatre i actualment ho comparteixo amb els alumnes implicats. 

-Tu quan eres més jove, vas participar en alguna activitat com ara aquesta que esteu organitzant?

Sí, era un projecte en el qual estava tot l’institut implicat, és a dir, que tot aquell que volgués participar podia fer-ho, ja fos de 1r d’ESO o ja fos de 2n de Batxillerat. L’espectacle es deia Les mes belles paraules, i hi van participar també el Dani Català i l’actual director del centre, el Rubén Fortuny.

Grup de teatre del Camí de Mar 2022/2023

Mireia Romero i Leyre Romero