Música, art i història. Tot això a Barna
El passat dimarts 14 de febrer els alumnes de l’optativa de música junt amb uns altres alumnes de 3r i 4t van fer una sortida a Barcelona. Van visitar la Sagrada Família, el Museu de la Música i, per acabar, van gaudir al Gran teatre del Liceu de l’assaig general de l’òpera Macbeth.
Els alumnes, juntament amb dos professors, van agafar el tren per arribar fins a Barcelona, un cop allà la sortida va tenir inici.
Per començar, van anar a la Sagrada Família, ubicada al carrer Mallorca. Allà van fer una hora de visita guiada i mitja de visita lliure.
Un cop finalitzada la visita a la Sagrada Família, van seguir la sortida amb la visita al Museu de la música. Allà van poder tocar alguns intruments i van poder gaudir de diferents activitats, com escoltar música per diferents altaveus a la vegada o descobrir nous instruments que no sabien que existien.
I per acabar, després de dinar van a anar a veure l’òpera Macbeth, de Giuseppe Verdi. Una òpera en quatre actes i deu quadres amb música de Giuseppe Verdi i llibret en italià de Francesco Maria Piave i Andrea Maffei, estrenada al Teatre della Pergola, de Florència el 14 de març de 1847. El llibret està basat en la tragèdia homònima de William Shakespeare. Va ser la desena òpera de Verdi i també la primera de les obres de Shakespeare que va adaptar-se a l’escena operística.
Argument de l’òpera: L’acció transcorre a Escòcia. Macbeth i Banquo, victoriosos generals del rei Duncan sobre els rebels, troben unes bruixes que vaticinen que Macbeth serà rei d’Escòcia i que els fills de Banquo regnaran. La profecia es fa realitat. Macbeth mata Duncan, i passa a governar al seu lloc.
El delicte s’impuna a Malcom, fill de Duncan, que fuig. Instigat per la seva dona, Macbeth mata a Banquo. Les bruixes li diuen que mentre que el bosc de Birnam no s’acosti al seu palau ell continuarà sent rei. Això passa perquè els soldats de Malcom es camuflen amb branques d’arbres fent la sensació que avança cap a ell un bosc sencer. Al final Lady Macbeth i Macbeth moren.
Simon Alonso