Escola Verda Institut

Recollida de cartutxos d’impressora

Seguint amb la tasca de fomentar el reciclatge en el nostre institut les Escoles Verdes han posat en marxa una nova recollida de material. En aquest cas es tracta dels cartutxos d’impressora.

Una empresa anomenada FBO que es dedica a recollir cartutxos buits d’impressora ens ha donat dos ecobox, en els quals podem llençar els cartutxos d’impressora perquè després els vinguin a buscar i els gestionin. En tot l’institut hi ha dos ecobox: un a l’edifici de dalt, al costat de secretraia i l’altra a l’edifici de baix, abans d’entrar a la sala de profes.

Les dades reals de quines són les conseqüències de no reciclar correctament aquest residu i beneficis de reciclar-lo correctament són:

-Contaminen més i gastem més recursos d’energia. A Espnya, es consumeix més de 30 milions de cartutxos, i tan sols només un 20% es recicla. El 7% dels cartutxos acaben en la brossa. El plàstic triga fins a 400 anys a descompondre’s i s’ha de tenir en compte que pot arribar a contaminar els oceans i els rius. I per últim, però no menys important, per fabricar un cartutx d’impressora cal una mitjana de 20 litres de petroli.

Reciclant els cartutxos ajudem a que FBO recicli més de 100 milions de cartutxos, contribuint activament a reduir l’impacte ambiental sobre el planeta. Els objectius de l’empresa es podrien resumir en el següent missatge: ” Recollim, ajudem i donem, recollim els tòners i ink-jets buits d’impressora d’empreses, ajudem a que les empreses acompleixin la normativa ecològica i millorin la seva RSC, i donem cartutxos buits a ONGs.”

Vinga, anima’t!

-Mireia García