Esdeveniments Institut

Hem de prendre consciència del perill a la carretera

Dijous passat, dia 23 de març, els alumnes de 4t d’ESO van acudir a la sala mil·lenari per escoltar una xerrada que fomentava la conscienciació sobre els perills de conduir utilitzant el mòbil. També es va parlar sobre els riscos de la conducció de manera més general.

Va vindre Isaac Mateos, un noi que va patir un accident de moto i va fer la seva recuperació en l’institut Guttmann de Barcelona, per aquest motiu actualment va en cadira de rodes. Va exposar la seva experiència viscuda en primera persona sobre el seu accident a la carretera. L’accident es va originar quan la seva noia, a causa de no dormir les hores suficients, va caure de la moto per algun motiu i l’Isaac va perdre l’equilibri, va xocar contra una pedra que estava sortida del terra i quan va intentar aixecar-se per ajudar a la seva parella, es va adonar que no podia moure’s. Isaac Mateos va explicar que sovint hi ha molts casos greus per culpa de la irresponsabilitat que tenim davant del volant.

Durant la xerrada va adjuntar un vídeo de persones amb diverses discapacitats de mobilitat per culpa d’accidents que els van passar en un moment inesperat de la seva vida. Aquests accidents van ser causats per consum de drogues o alcohol, per no descansar bé, per jugar amb el nivell de velocitat… I les conseqüències van ser greus lesions de mobilitat, fins i tot va afectar les seves vides socials. Tot això, afegit a la dada preocupant que la mitjana anual de morts a Catalunya és de 180.

Esperem que aquesta xerrada els hi hagi pogut conscienciar molt i hagin pogut entendre els perills que hi ha a la carretera per tal de conduir amb responsabilitat i precaució.

Alba Caballo i Ainara Portillo