Dia internacional Música

El Dia Internacional del jazz

Avui, 30 d’abril és el dia internacional del jazz. Se celebra per a commemorar aquest estil musical i per a conscienciar sobre la importància de la música com a eina educativa i com a promoció de la pau, la unitat, el diàleg i el reforç de la cooperació entre pobles.

El jazz és un gènere musical afroamericà que està basat en la improvisació i la lliure interpretació. Va tenir els seus inicis en el segle XIX als Estats Units i ara es troba expandit al voltant del món. Aquest corrent musical s’ha fusionat amb altres tendències i gèneres musicals populars, com el rock and roll i el blues.

Alguns dels músics més destacats del Jazz són:

  • Louis Armstrong va ser un gran cantant i trompetista de jazz molt famós del segle XX. Amb el seu carisma i talent va transformar el jazz en un estil de música popular. Cançó: What a Wonderful World.
  • Duke Ellington va ser director d’orquestra i pianista. I ens ha deixat un gran repertori de cançons i àlbums. Cançó: lt Don’t Mean a Thing.
  • Charlie Parker és un dels millors saxofonistes i compositors de jazz. Va compondre cançons que en l’actualitat són interpretades per altres músics a escala internacional. Cançó: All the Things You Are.
  • Miles Davis va ser un dels músics més influents i innovadors del segle XX. Va ser trompetista, compositor i líder de banda. Cançó: So What.
  • Ella Fitzgerald és la cantant més famosa de jazz, i va començar la seva carrera quan era molt jove. Cançó: How High the Moon.

Per a celebrar aquest dia pots compartir a les xarxes socials informació sobre el Dia Internacional del Jazz, i no t’oblidis d’escoltar la seva música!

Us deixem una llista de reproducció de Jazz perquè l’escolteu!

Paula i Aina