Institut

Programa d’Erasmus+ a l’institut

Del pròxim 4 de febrer fins al dia 10 dos professors del nostre centre marxaran a Alemanya i a República Txeca en el projecte Erasmus+ de Servei Comunitari.

Aquest projecte consisteix a visitar altres instituts d’Europa per veure els diferents serveis comunitaris que es realitzen per així aportar idees al nostre centre. Aquest curs marxaran els professors Jordi Badia i Blanca March; el Jordi anirà a Düsseldorf (Alemanya) i la Blanca a República Txeca. En el cas del Jordi, marxa amb altres cinc professors d’instituts diferents, dos d’ells són treballadors de la Generalitat i uns altres dos se centraran a observar com gestionen el bullying als centres que visitaran. L’objectiu del Jordi, juntament amb un altre professor acompanyant, serà observar com funciona el servei comunitari en cada un dels centres per tal de detectar les diferències i així poder aprendre de les bones pràctiques. En total visitaran cinc instituts diferents.

En el nostre centre el projecte Erasmus + es realitza des de fa més de tres anys i es porta en pràctica des de la vessant del servei comunitari. Algunes de les accions que s’han realitzat al nostre institut han estat, per exemple, el Gran Recapte d’Aliments, la Jornada solidària organitzada juntament amb la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer o el Let’s clean up Calafell.

Després de parlar amb en Jordi podem dir que les seves expectatives són bones, perquè portarà noves idees de serveis comunitaris al centre i, a més, aprofitarà per practicar l’anglès.

Júlia Ródenas i Carla Alberola.