Institut Sortides

INTERCANVI AMB ESTUDIANTS DE FLORÈNCIA

ALUMNES DE BATXILLERAT I 4t D’ESO REALITZEN UN INTERCANVI A FLORÈNCIA

Des de l’optativa de 1r de Batxillerat d’història de l’art s’ha organitzat un intercanvi a Itàlia, concretament a Borgo San Lorenzo. Aniran els alumnes d’aquesta optativa i uns quants alumnes de 4t d’ESO. Els italians van venir a Calafell del 14 al 19 de febrer i els alumnes de l’INS Camí de Mar marxaran del 9 al 14 de maig.

Els professors que acompanyaran els alumnes en aquest intercanvi seran la Gemma Macian, la Blanca March i el Fernando Palomo. En total aniran 24 alumnes de 1r de Batxillerat i 4t d’ESO. L’intercanvi estava pensat només per als alumnes de Batxillerat però com que es van quedar set places lliures les van poder ocupar alumnes de 4t d’ESO que, prèviament, s’havien apuntat a un altre intercanvi a Sud-àfrica, que va ser cancel·lat.

Els objectius d’aquest intercanvi són pedagògics, vivencials, de convivència i d’identitat, ja que amplia la formació humanística de l’alumnat que visita la ciutat de Florència, bressol de l’art i del pensament modern. També contribueix a la formació íntegra de l’alumnat mitjançant l’experiència immersiva, coneixent una altra cultura i un altre idioma. Aquest projecte fa possible que dues persones de països diferents convisquin i comparteixin moments inoblidables.

Per formar les parelles, els alumnes italians i els de l’institut han elaborat una presentació per donar-se a conèixer al seu corresponsal. Havien de presentar-se, explicar les seves aficions, la seva rutina i llocs d’interès de la seva població. Les parelles són del mateix gènere excepte una, ja que en el grup d’italians hi havia un noi més. Aquesta parella s’ha decidit mitjançant un qüestionari en el qual les noies responien si estaven disposades o no a acollir un noi a la seva casa. També hi ha dues famílies italianes que no acolliran, per aquest motiu dos alumnes de l’INS Camí de Mar aniran amb altres famílies juntament amb altres companys del centre.

Els alumnes d’aquí aniran a la ciutat de Borgo San Lorenzo, situada al nord d’Itàlia, a una hora de Florència. L’intercanvi es realitza amb estudiants de castellà de l’institut Giotto Ulivi. Encara no es coneix la planificació del viatge a Itàlia.

Els italians van arribar a Calafell el dimecres 14 de febrer, a les 18:00 h de la tarda. Els seus corresponsals i professors els van rebre a l’institut amb un pica-pica i es van organitzar unes activitats per trencar el gel.

L’endemà, van agafar el bus a les 8:15 h per anar a visitar Barcelona. La primera parada va ser al Parc Güell, on es va fer una visita lliure. El segon lloc que van visitar va ser la Sagrada Família. En arribar van tenir una estona de temps lliure per esmorzar. Després els van dividir en dos grups per entrar a visitar el temple amb un guia. En acabar les visites van marxar al Maremàgnum, on els van deixar temps lliure per dinar. A la tarda van fer un passeig per la Rambla fins al mercat de la Boqueria. Van tornar a agafar el bus per anar fins a Montjuïc, on es van fer una foto tots junts amb Barcelona de fons. A Calafell van arribar al voltant de les 19:00 h del vespre.

Al dia següent, van sortir a les 8:15 h per anar a visitar Tarragona. En arribar els alumnes es van dividir en petits grups per fer una gimcana. L’activitat consistia a anar visitant els monuments més importants de la ciutat, guiats per una app que formulava preguntes relacionades amb la visita. Es van trobar al parc central a l’hora de dinar, on els van deixar unes hores lliures. Van tornar a Calafell a les 18:00 h del vespre.

El cap de setmana els alumnes italians van passar-lo amb les seves famílies d’acollida corresponents. Alguns van quedar amb amics, d’altres van anar a Port Aventura o bé van tornar a Barcelona…

El dilluns a les 8:00 h del matí l’alumnat del nostre institut es va trobar amb els alumnes italians a la sala Mil·lenari per esmorzar coca i acomiadar-se. Els italians van marxar cap a l’aeroport del Prat a les 9:00 h.

Lucía Rodriguez i Mariona Valls.