Entrevistes

REALMENT, CONEIXES EL MAGÍ?

Tots coneixem al nostre famós conserge, el Magí, aquella persona que pot alegrar-te els dies amb la seva manera de ser i la seva alegria. En un dia dolent, anem al lavabo i només compartint unes paraules amb el nostre conserge, pot treure’t un somriure.

  1. Quants anys portes treballant?

Exactament porto 8 anys i 3 mesos aquí, vaig entrar el 13 de febrer del 2013.

2. De quina manera vas arribar aquí?

Portava treballant com a conserge en altres instituts des del 2008.

3. Havies canviat de feina abans de ser conserge?

Sí, primer vaig estar 23 anys a una empresa sueca, fins que vaig patir un accident i vaig haver de passar 2 anys de baixa. Arran d’allò, vaig arribar aquí.

4. Quina relació tens amb els professors i alumnes?

Soc una persona que té bona relació amb tothom, des del professorat fins a l’alumnat. Però, amb els professors que porten més anys aquí és amb els que millor relació tinc.

5. Feina que més t’agradi fer?

Atendre al públic i poder ajudar a la gent de dins i de fora del centre.

6. Recordes alguna experiència curiosa o graciosa?

Uns anys enrere va venir un alumne de primer de la ESO per anar al lavabo, i quan va tornar em va dir ” le he dejado las llaves a un niño hombre”, ja que es referia a un noi que estudiava cicles formatius.

7. Alumne que recordis amb carinyo.

Un nen de la USE, li vaig agafar molt de carinyo per la seva forma de ser.

8. Explica una mica la teva rutina a l’institut.

Arribo a les 7:30 del matí i un cop aquí obro les reixes, reviso que tot estigui al seu lloc i correcte, i quan tot està bé, obro les classes pels alumnes. Abans que els alumnes entrin, reviso quina feina he de fer durant el dia, i quan considero l’hora oportuna, surto a comprar el diari a la benzinera. Em passo el dia carregant materials, com el material de les normes Covid, atenent a la gent, famílies, alumnes, etc. Quan arriba l’hora de la sortida, marxen els alumnes, reviso les classes que estiguin en bon estat i, tanco les portes que s’han quedat obertes, les de les classes i les exteriors. En el moment que està tot fet i acabat, marxo.

Regina Romero i Júlia Callejas