Esdeveniments Institut La foto del mes

LA FOTO DEL MES D’ABRIL: Tornem a celebrar Sant Jordi

Des de mitjans del segle XV cada 23 d’abril es celebra a Catalunya la diada de Sant Jordi, no obstant això, degut al covid, al centre vam deixar de celebrar-la durant dos cursos. Aquest 2022 ha retornat la celebració amb moltes activitats divertides per a tothom.

Sant Jordi és considerat el patró dels enamorats a Catalunya, un heroi protector que, segons explica la llegenda, va vèncer al drac i va salvar a la princesa, convertint-se així en un símbol de l’amor i de la victòria del bé sobre el mal.

Per als catalans és tradició regalar una rosa i un llibre a la parella o a les persones estimades. A més, diversos autors aprofiten aquest dia per signar els seus llibres. 

Aquí, a l’institut, hem fet activitats relacionades amb aquesta celebració.

Els alumnes de 1r d’ESO han fet una lectura en veu alta. Seguidament, els alumnes de l’optativa de teatre de 3r d’ESO han representat una obra de teatre, Teen Beach Movie, al Teatre Joan Colet, amb els alumnes de 2n com a públic. Per últim, l’alumnat de 4t van tenir l’oportunitat d’assistir a un concert on se’ls hi van explicar diverses curiositats sobre els Beatles mentre cantaven les seves cançons. Els cursos de Batxillerat han celebrat el Sant Jordi amb un Recital de Mercè Rodoreda.

Al pati, els alumnes de la SIEI han muntat una paradeta on han estat venent roses i els voluntaris encarregats del biblopati, també n’han muntat una altra per vendre llibres. Els diners que s’ha aconseguit aniran destinats a les ajudes a Ucraïna.

Com a acte final del Sant Jordi, a les 14:00 tot l’alumnat i professorat del centre s’ha reunit al pati de dalt per assistir a l’entrega de premis. S’han lliurat premis referents al Concurs de lectura en veu alta, Fotografia naturalística i de denúncia, Fotografia matemàtica i Concurs de lectura dramatitzada en català. També hi ha hagut una menció a les Olimpíades de Geologia.

El repte dels escriptors:

Fins al dijous 28 hi ha actiu un repte que consisteix en trobar a sis professors que representen un escriptor o escriptora. Durant aquests dies els alumnes hauran d’esbrinar, fent-los preguntes, quin personatge amaguen. Si ho descobreixes, omple el formulari que trobaràs a la web del centre, pots guanyar un premi!

A continuació podeu veure algunes fotos de les diverses activitats que es van realitzar el dia de Sant Jordi:


Anna Menéndez, Sandra Raboso i Laura Román.