Entrevistes Institut

ANEM A LA BIBLIOTECA!

Aquesta setmana hem parlat amb l’Esperança Canyamero, professora d’anglès encarregada de la biblioteca. Us volem informar d’algunes de les activitats que s’estan portant a terme i de les novetats relacionades amb la biblioteca. Entre les activitats realitzades, destaquem les sortides de 1r d’ESO a la biblioteca Ventura Gassol de Calafell.

– Quina funció fa la biblioteca a l’institut actualment? Fins ara ha estat tancada i no té com a tal una funció, però sí que s’utilitza pels alumnes de batxillerat i de primer d’ESO i també per fer l’assignatura Impuls de lectura. A més també es poden agafar prestats llibres.

– Creus que es podria reconstruir o millorar la biblioteca? Quins aspectes? Tenim moltes ganes de fer una renovació, l’any passat amb els alumnes de quart en optativa vam fer projectes molt interessants i bons per renovar la biblioteca.

– Com gestiones l’organització de la biblioteca?  Hi ha una hora setmanal dedicada a la coordinació de la biblioteca en la qual s’organitzen sortides, el concurs en veu alta, la catalogació de llibres, la distribució de l’espai i el material...

– Creus difícil conscienciar a la gent que ha de llegir? És difícil si la persona es tanca en banda i diu que no li agrada llegir però realment si trobes el gènere que t’agrada ja sigui revistes d’esport, còmics, moda, etc. et pot motivar a llegir.

– Si algun dia s’obre la biblioteca penses que hi acudiria o en farà ús  molta gent? Penso que si perquè hi ha gent que ha anat demanant llibres i també gent que he vist treballant en les escales a les hores del pati les quals poden fer ús de la biblioteca en comptes de estar als passadissos. 

– Quin serà l’horari de la biblioteca? L’ideal seria que les portes estiguin obertes el mateix temps que l’institut està obert però realment on podríem començar seria l’hora del pati l’única part on estaria oberta.

– Hi ha planificada alguna activitat per fomentar la lectura? El certamen de concurs en veu alta i el concurs de Sant Jordi de 1r de l’ESO.

Sortida a la Biblioteca Pública Ventura Gasol de Calafell

Durant el primer trimestre del curs l’alumnat de 1r d’ESO ha realitzat sortides a l’hora de tutoria per tal de conèixer els serveis que ofereix la biblioteca de Calafell.

L’activitat a la biblioteca Ventura Gasol es va desenvolupar en els següents punts:

  • Presentació i benvinguda
  • Visita
    • Recorregut  per l´edifici. 
    • Contingut i ubicació del fons.
    • Es recorda com està ordenat i classificat el fons de la biblioteca, què és el catàleg i el seu funcionament.
    • Es fan equips per treballar amb més comoditat i es fa una cerca complexa al catàleg i es localitza el document al prestatge.
    • Es mostren recursos que poden ser del seu interès.
  • Es reparteixen fulls de sol·licitud de carnet de biblioteca
  • Comiat

Amb tota la informació rebuda, l’alumnat sap que pot comptar amb un nou espai així com nous recursos per facilitar-los l’estudi.

Unai Fernández, Oriol Sánchez i Izan Alcaraz.