Institut Sortides

Cap a Tarragona a veure les obres dels nostres llibres de lectura

Els alumnes de 1r i 4t d’ESO fan una sortida a Tarragona per a veure les obres de teatre dels llibres que els ha tocat llegir aquest curs.

El passat dijous 10 de novembre els alumnes de 1r d’ESO van anar a veure la representació teatral de L’assassinat del professor de matemàtiques i els alumnes de 4t ho van fer dijous 17 de novembre. En el cas de 4t van assistir a l’obra La casa de Bernarda Alba.

A més de gaudir de la representació teatral van tenir temps per passejar per la ciutat. Va ser un dia diferent que els va acostar al món del teatre.

Sinopsi de L’assassinat del professor de matemàtiques

L’obra dels alumnes de 1r d’ESO llegida a classe de català és una obra teatral basada en l’engany i el suspens de principi a final. Transmet la idea que les mates són com un videojoc, una novel·la de policies o fins i tot una novel·la fantàstica.

Tres estudiants han d’esbrinar amb formes matemàtiques qui va ser l’assassí del seu professor de matemàtiques, ja que gràcies a ell les mates van ser més dinàmiques.

Sinopsi de La casa de Bernarda Alba

L’obra que han llegit els alumnes de 4t a l’assignatura de castellà té com a protagonista una família de cinc filles amb dues criades i la mare. Aquestes tenen un accés restringit a l’exterior de la casa on viuen perquè estan de dol per la mort del seu pare. No tenen cap llibertat per conèixer a cap home i són sotmeses a l’autoritat de la mare.

Per tal d’investigar més sobre l’obra, com a treball d’aula els alumnes van realitzar una exposició oral en grups a partir de la recerca de la informació detallada pel professor.

Ainara Portillo i Alba Caballo