Escola Verda Institut

Cada material al seu contenidor

Som un institut Escola Verda, tenim un compromís perquè el reciclatge i el respecte del medi ambient destaqui en el nostre centre educatiu. Així doncs, un dels propòsits és la participació activa del centre en projectes de millora ambiental, arribant a esdevenir un motor de la sostenibilitat a escala local.

Actualment, hi ha més de 800 centres que formen part de la Xarxa d’Escoles Verdes. Per donar resposta i suport a aquests centres, va néixer l’any 1998 el Programa Escoles Verdes, un instrument del Departament d’Educació i del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Per col·laborar en la protecció de la natura, al Camí de Mar cada mes un grup classe surt al pati a recollir totes les deixalles que rebutgem al terra de l’exterior i així poder mantenir l’espai net. A més, per tal d’evitar fer ús de paper, sempre que podem intentem enviar per correu tota mena de documents o fitxes rellevants. Es pretén així reduir al màxim l’ús de paper.

Amb la col·laboració de l’Ivan Folch, el professor coordinador del projecte Escoles Verdes, hem pogut saber quines iniciatives es portaran a terme en el nostre centre en el tema del reciclatge.

Ell no ha notat gaire suport, però per sort hi ha hagut quatre persones i gent que es va interessar en ajudar. També li hauria agradat dedicar més hores, ja que és un tema rellevant i no menys important que d’altres per al nostre voltant.

Propostes de millora de les Escoles Verdes del nostre institut

La motivació que tenia l’Ivan a l’hora d’assumir el càrrec de coordinador de les Escoles Verdes va ser la voluntat de superar l’endarreriment que va observar en el nostre centre respecte a d’altres, que estan posant en pràctica projectes interessants. Amb l’objectiu de cuidar el nostre entorn s’han organitzat diverses activitats, com per exemple fer algun taller de reciclatge, tornar a recollir taps i utilitzar-los per tenir beneficis, gastar el mínim de paper i establir un sistema clar de contenidors per poder llençar els diferents tipus de brossa.

Si voleu col·laborar i aportar les vostres magnífiques idees a aquest projecte tan necessari d’Escoles Verdes, dirigiu-vos al professor Ivan Folch. Els vostres petits gestos poden contribuir a millorar el mon!

Animeu-vos!

Ainara Portillo i Alba Caballo