Creacions Institut

Passadissos matemàtics

Aquí tenim una petita entrevista que li hem pogut fer a la professora Cristina Perramon sobre un projecte nou que s’està realitzant aquest curs a 1r d’ESO amb el nom “Passadissos matemàtics”. Hem pogut conèixer de més a prop per a què ha servit aquest projecte.

De què tracta el projecte Passadissos matemàtics ?

Tracta de possar color als passadissos de l’institut, aplicant conceptes matemàtics i de tecnologia.

Quin és l’objectiu d’aquest treball?

Que els alumnes aprenguin a plasmar els conceptes matemàtics i tecnològics a la paret.

Per què s’ha fet aquest projecte?

Perquè des del centre ens van demanar que penséssim un projecte en el qual s’aprengués i es pogués aconseguir un resultat visual. Vam pensar que tot i ser atrevit, seria bo tant pels alumnes com pel centre, perquè milloraria l’aspecte del centre i hi crearia més caliu.

Com s’ha organitzat?

Primer hem plasmat en paper el que volíem pintar a les parets, fent que els alumnes fessin el seu propi disseny i després hem elegit els colors que més han agradat. Hem anat alternant activitat a classe i activitats al passadís, ja que al ser d’un número molt alt de persones no podien estar treballant tots al passadís. En l’aula també hem treballat sobre la creació d’un tangram mentre un grup d’alumnes es dedicava a fer el disseny a la paret i després pintaven.

Teniu pensat fer una altre projecte amb altres cursos?

Hem de fer la valoració a final de curs, i de moment està sent positiva. Estem molt contents amb els resultats que estem obtenint i segurament, sí. Farem més projectes així.

Simon Alonso i Adriano Pérez