Institut Sortides

Gaudint del Museu de la ciència i la tècnica de Terrassa

El dia 28 de març, els alumnes de 2n d’ESO van anar d’excursió al museu de la ciència i la tècnica de Terrassa. És un museu dedicat a l’evolució de la ciència i la tecnologia de Catalunya, amb col·leccions diverses com ara aparells quotidians, electrònics o de transport, entre d’altres.

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya a Terrassa està ubicat a l’edifici modernista de la fàbrica Aymerich, Amat i Jover i presenta quatre exposicions permanents: La Fàbrica Tèxtil, que mostra com funcionava un vapor, com es fabricaven el fil i les teles i com era la vida quotidiana dels treballadors; Homo Faber, que exemplifica l’evolució de la ciència i de la tècnica des del neolític fins a l’inici de la industrialització; Energia, que presenta un conjunt d’experiències interactives sobre l’energia; i El Transport, que exposa automòbils, camions, avions i bicicletes des del segle XIX.

Vam tenir ocasió de parlar amb algunes alumnes que van anar al museu i ens van explicar com els va anar:

Dins el museu van poder realitzar diverses activitats relacionades amb el món de la ciència, una de les que els va agradar més va ser una en què en grup s’havien d’agafar de la mà i una persona situada en l’extrem tocava una bola de plasma i l’energia de la bola anava passant per tothom fins que arribava a la persona del final i a l’últim li donava una enrampada.

Ens van recomanar anar al museu perquè creien que havien aprés molt sobre ciència i tecnologia, els va semblar una sortida en què aprenien i es divertien a la vegada.

Unai, Sara, Ari, Maria, Arnau, Emanuel i Naia

Leyre Romero i Mireia Romero