Institut

OPTATIVA BANC DE SANG

La nova optativa a 3r d’ESO farà un banc de sang a l’institut per totes les persones voluntàries

És una optativa que ha començat nova aquest curs. Els alumnes han organitzat tots junts un banc de sang públic que serà el pròxim dissabte 13 de gener de 10 a 14h. El banc de sang es realitzarà en les mateixes instal·lacions del centre.

Hem parlat amb alguns d’aquests alumnes i ens han dit que quan van llegir les optatives i van veure aquesta, no s’esperaven que consistiria a preparar un banc de sang de veritat, ja que mai s’havia fet a l’institut. Quan van començar les classes els van explicar tot el que tenia relació amb la sang, els tipus que hi ha, qui li podia donar sang a qui, etc.

Ara, a finals del primer trimestre, una vegada acabada la part teòrica de la matèria, han començat amb la pràctica que consisteix a fer cartells, propostes de logos i eslògans, perquè quan ja estigui tot fet es pugui promocionar de la millor manera al públic. Una pregunta que potser us podeu qüestionar és on anirà la sang. Bé, un equip d’especialistes la revisaran per si pot ser donada o no i la portaran al banc de sang de Tarragona o Barcelona perquè quan la gent necessiti sang en els hospitals es pugui disposar d’ella.

Us compartim els vídeos que ha elaborat l’alumnat de l’optativa per promoure la campanya:

https://youtube.com/shorts/q_MRReMyEBc

https://youtube.com/shorts/lJqvGprwNwM

https://youtu.be/llJOK-fQUMU

https://youtu.be/sNUmDFual1I

https://youtube.com/shorts/gwBmdAviM00

Carla Alberola i Júlia Ródenas