Institut Literatura

MILLOREN LA BIBLIOTECA DESPRÉS DE MOLTS ANYS

Canvien de lloc i amplien la biblioteca del centre

Aquest curs, l’institut ha invertit una subvenció econòmica rebuda en la millora de la biblioteca. S’ha adequat un nou espai més gran i més adient a les necessitats.

Anteriorment, la biblioteca estava localitzada al costat de l’aula de professors, a l’edifici de dalt. Era un espai molt petit per la quantitat d’alumnes que hi ha a l’institut. Quan es va rebre una subvenció econòmica es va decidir utilitzar una part dels diners per millorar i ampliar la biblioteca. Finalment, el nou espai escollit ha estat on feien classe els alumnes de la SIEI. Com era un grup reduït d’alumnes i no necessitaven una aula tan gran, van decidir fer aquest canvi. Les característiques d’aquest espai han permès invertir els diners a posar més quantitat de taules, cadires, llibres…, o afegir coses noves com, per exemple, els puffs. En general, ara hi ha més recursos pels alumnes que l’utilitzen.

També s’ha creat la comissió de la biblioteca, on es poden apuntar professors voluntàriament. Una de les professores que forma part d’aquesta comissió és l’Esperanza Cañamero, tutora del grup E de 4t d’ESO. Aquests professors s’encarreguen de vigilar la biblioteca els dies que tenen assignats i en general del funcionament d’aquesta.

La biblioteca està oberta de dilluns a divendres durant l’hora del pati, d’11:00 h a 11:30 h. La poden fer servir tots els alumnes del centre, que poden anar a estudiar, a fer deures o a llegir, sigui un llibre portat de casa o de la biblioteca. Està prohibit utilitzar el mòbil i menjar.

Una altra cosa que poden fer és agafar en préstec els llibres de la biblioteca per llegir-los a casa. Per fer-ho, han de demanar-ho al professor que estigui present aquell dia i, aquest, ho enregistrarà. Des d’aquell moment l’alumne podrà tenir el llibre triat durant un mes.

Per incentivar l’alumnat a llegir, la biblioteca organitza seccions de llibres adequades a l’època de l’any. Durant el Halloween, per exemple, es van exposar llibres de terror i del 10 al 19 de novembre, per celebrar la setmana de la ciència, hi ha hagut una exposició de llibres relacionats amb el tema.

Lucía Rodriguez i Mariona Valls