Institut Sortides

50 alumnes se’n van d’intercanvi

Aquest any l’institut ha plantejat diversos intercanvis al centre, aquests estan destinats principalment a alumnes de tercer i quart d’ESO, encara que a segon també n’hi poden haver.

Quins intercanvis ha plantejat al centre, a on, per quantes persones, quan i quant temps es quedaran i de quina manera se selecciona a l’alumnat que participarà?

Durant tot el curs 2023-2024 hi haurà tres intercanvis:

  • Els estudiants de segon i els de tercer d’ESO que fan l’optativa de francès es podran presentar per anar a l’intercanvi a França. Aquest intercanvi a França té dues opcions, una a Rennes i l’altra a la Bretagne, la decisió de a quina anar cau sobre l’estudiant.     
  • Per altra banda, al curs de quart d’ESO cada dos anys s’hi planteja un intercanvi als Estats Units. L’any passat hi van anar els alumnes del Camí de Mar, així que aquest any acolliran als alumnes nord americans aquí.

Els alumnes que es proposen a cada intercanvi pot variar, els estudiants seleccionats passen per un criteri de tria, s’avalua i compara les seves notes, rendiment acadèmic, comportament i interès en el viatge.

Tots els intercanvis tenen una setmana de durada, tan com dels que van com dels que venen a Calafell.

Finalment,  l’intercanvi dels Estats Units té un màxim de 15 a 20 alumnes, mentre que el màxim de persones per l’intercanvi de França és de 30 alumnes, encara que només poden anar els que tenen l’optativa de francès triada.

Melanie i Celeste