Institut

NOVA OPTATIVA A 2N DE BATXILLERAT

Es fan intervencions amb alumnes de l’ESO

Els alumnes de 2n de batxillerat tenen una optativa que es diu Tutoria entre iguals, que consisteix a ajudar als més joves i resoldre els seus dubtes o problemes o orientar-los. És una nova optativa d’aquest any on es fan reunions o intervencions amb els alumnes de l’ESO. 

Tenen una pàgina web disponible: https://sites.google.com/inscamidemar.cat/tutoriaentreiguals/inici

Han començat fent preguntes inicials als alumnes de 1r d’ESO per si tenen algun problema sigui acadèmic o personal. 

Des que van començar el curs fins ara porten fent les reunions amb els alumnes de 1r i ara començaran a fer-ho amb els alumnes de 4t per poder ajudar-los a orientar-se per saber què fer després de l’ESO. Tots els que hi participen han hagut de signar un contracte de confidencialitat. Això vol dir que tota la informació és confidencial tret que sigui un problema molt greu com per exemple trastorns mentals, casos d’assetjament escolar… Amb la informació de cada alumne han de fer un informe i pujar-la a una carpeta que tenen compartida amb el seu professor. A partir de la informació el professor parla amb l’alumne per fer una intervenció més ràpida i més específica per tractar el tema. 

Abans de començar l’optativa els alumnes de batxillerat no sabien el que es trobarien, ja que aquesta optativa és nova d’aquest any i es desenvolupa a mesura que va passant el curs i el que fan també depèn molt de la confiança que els donin als alumnes. 

Tots tenen el mateix nombre d’alumnes assignats. Abans de començar les intervencions tenien preparades unes preguntes base, però el resultat tindrà efectivitat segons si l’alumne col·labora responent les preguntes o si directament explica el que passa. Els alumnes de 1r acostumen a preguntar si faran més intervencions, està pensat que sí, però primer han d’acabar amb tots els alumnes de l’ESO.

Carla Alberola i Júlia Ródenas.