Entreteniments Música

ES FA HISTÒRIA ALS GRAMMYS 2024

TAYLOR SWIFT TORNA A TRIOMFAR

El passat 4 de febrer es va dur a terme, a la ciutat de Los Angeles, la 66a edició dels premis més importants de la música: els Grammy. En aquest esdeveniment es premia el millor de l’any en la indústria musical. Es realitza mitjançant un sistema de votació on els membres de l’acadèmia, persones especialitzades del món de la música, voten els millors artistes. Això els diferencia d’altres premis, com els MTV Music Awards, on els guanyadors són votats pel públic. Es consideren els Oscars de la música, ja que funcionen d’una manera molt similar. El 2023 va ser un molt bon any per la música. No estava clar qui podia ser el vencedor de la nit. Ara podem dir que la cantant Nord Americana Taylor Swift ha estat la gran triomfadora.

A les 18.00 h (les 0:00 h a Espanya) van començar a desfilar per la catifa vermella tots els cantants nominats i no nominats que assistien a la gala. Entre els assistents podem destacar SZA amb nou nominacions i Phoebe Bridgers i Victoria Monét amb set nominacions cada una. Amb una nominació menys es trobaven Taylor Swift i Olivia Rodrigo. Per darrere, amb tres nominacions Miley Cyrus, Billie Eilish, Jon Batiste i Boygenius, tancant la llista d’artistes amb més nominacions. La gala, que va tenir una durada de 4 hores, va començar a les 20:00 h (les 02:00 h a Espanya) i va ser presentada per l’humorista sudafricà Trevor Noah. L’actuació d’obertura de la gala la va protagonitzar la cantant Dua Lipa, interpretant els seus dos èxits més recents: HoudiniTraining Season. Durant la vetllada també van actuar Olivia Rodrigo, Billie Eilish, Miley Cyrus i Luke Combs, entre d’altres. Una de les guanyadores de la nit va ser Billie Eilish en les categories de Millor Cançó Escrita per una pel·lícula i Millor Cançó de l’Any, un dels premis més importants, amb el tema What was i made for?, de la pel·lícula Barbie. Miley Cyrus va guanyar els seus primers Grammys amb l’exitosa cançó Flowers guanyant Millor Gravació de l’Any i Millor Actuació de Pop Solista. A la categoria de Millor Artista Nou la premiada va ser Victoria Monét. Taylor Swift es va emportar el seu 13è Grammy per Midnights a la categoria Millor Àlbum de Pop Vocal. La cantant va sorprendre l’audiència en el seu discurs anunciant el seu 11è àlbum d’estudi, The Tortured Poets Department, que estarà disponible a partir del pròxim 19 d’abril.

Al final de la gala es va entregar l’últim premi, el més important, Millor Àlbum de l’Any. Estaven nominats SZA, Lana del Rey, Taylor Swift, Olivia Rodrigo, Miley Cyrus, Boygenius, Jon Batiste i Janelle Monáe. Finalment, se’l va emportar Taylor Swift que va ser la gran triomfadora convertint-se en l’única artista en guanyar quatre Grammys a Millor Àlbum de l’Any, sobrepassant a figures tan destacades com Frank Sinatra, Stevie Wonder i Paul Simon.

Mariona Valls