Entreteniments Pel·lícules i sèries

LES ESTRENES DE CINEMA QUE NO ET PODRÀS PERDRE AQUEST 2024

L’ANY ENS HA PORTAT UNA GRAN CARTELLERA DE CINEMA.

Acabem de començar l’any i ja tenim un calendari molt prometedor de propostes cinematogràfiques. Podrem trobar cintes de tota mena: noves adaptacions de clàssics, pel·lícules autobiogràfiques, continuacions de sagues i pel·lícules totalment noves. Moltes van ser estrenades als Estats Units al 2023. Algunes ja estan premiades o tenen diverses nominacions a premis que reconeixen el millor del cinema, com als Golden Globes o als Oscars. Aquestes són algunes de les pel·lícules més destacades.

Comencem l’any fort perquè al gener tenim dues pel·lícules molt esperades. La primera és la nova adaptació d’una de les pel·lícules més icòniques dels 2000’s: Mean Girls. Aquesta nova versió és l’adaptació del musical que es va fer a Broadway. Explica la mateixa història però amb un gir actual. La protagonitzen Reneé Rap, en el paper de Regina George, i Angourie Rice, en el paper de Cady Heron. Es va estrenar el dia 12.

La segona estrena important del mes és una de les pel·lícules amb més premis i nominacions d’aquesta temporada. El director grec Yorgos Lanthimos ens presenta Pobres Criaturas (Poor Things), amb la guanyadora de l’Oscar Emma Stone al paper principal. Emma Stone ha rebut el premi a millor actriu en els Golden Globes i en els Critic Choise Awards per interpretar a Bella, el personatge principal d’aquesta història. La història està basada en el llibre d’Alasdair Gray que porta el mateix nom. Tracta sobre una dona que és ressuscitada per un científic, amb cos de dona i cervell d’infant. Durant la pel·lícula anirà descobrint com és la vida i a tot el que s’ha d’enfrontar pel fet de ser una dona. Es va estrenar el dia 26.

Al mes de febrer hi ha bastants estrenes destacables. Una d’elles és Argylle, una pel·lícula de crims i espies. Narra la història d’una escriptora de novel·les d’espies Elly Conway, que publica un nou llibre: tot el que ha escrit comença a passar a la vida real i els seus personatges cobren vida. Està protagonitzada per moltes estrelles de Hollywood com Dua Lipa, Brice Dallas Howard i Henry Cavil, entre d’altres. Es va estrenar el dia 2.

Després de la pel·lícula sobre la vida d’Elvis Presley protagonitzada per Austin Butler i nominada a l’Oscar al 2022, s’estrenarà Priscilla, que explica la vida de la dona d’Elvis Presley. Escrita i dirigida per Sofia Coppola i protagonitzada per l’actor d’Eufòria Jacob Elordi i l’actriu Cailee Spaeny, en els papers d’Elvis i Priscilla Presley respectivament. S’estrenarà el dia de Sant Valentí.

Al març s’estrena, tres anys després, l’esperada segona part de Dune. Basada en la saga literària de Frank Herbert que porta el mateix nom. Aquesta pel·lícula de ciència ficció dirigida per Denis Villeneuve continua la història de Paul Atreides interpretat per Timothie Chalamet. També compta amb la participació de Zendaya i Rebecca Ferguson entre altres actors. Arribarà als cinemes el dia 1.

A l’abril tornem a tenir a Zendaya protagonitzant una pel·lícula totalment diferent, basada en un drama: Rivales (Challegers). Aquesta pel·lícula del director Luca Guadagnino, conegut per dirigir Call me by your Name, ens presenta una història ambientada en el competitiu món del tennis professional. Tracta d’una extennista que entrena al seu marit, que s’ha convertit en un campió de Grand Slams. Tot canvia en un torneig, quan el seu marit ha d’enfrontar-se contra el seu ex. La podrem veure el dia 26 a la pantalla gran.

Una de les propostes pel mes de maig és El especialista, la nova pel·lícula d’acció de David Leich, director d’altres pel·lícules del mateix gènere com Fast and Furious o Deadpool. Protagonitzada per Ryan Gosling i Emily Blunt. Està basada en la sèrie de televisió dels anys 80’s que porta el mateix nom. S’estrenarà el dia 1.

Per acabar aquest resum del més destacat, a l’estiu s’estrenen dues continuacions molt esperades: Deadpool 3 i Del revés 2. L’antiheroi més conegut torna a la pantalla gran després que les dues primeres entregues fossin un autèntic èxit. Amb Ryan Reynolds al paper principal i amb l’aparició de Hugh Jackman. La cinta l’ha dirigit Shawn Levy, un dels directors de Stranger Things. S’estrenarà el 26 de juliol. Una pel·lícula completament diferent és Del revés 2, la continuació de la famosa pel·lícula de Pixar que porta el mateix nom i que, després de nou anys de l’original, arriba el 7 d’agost a les sales de cinema.

Aquestes han estat només algunes de les pel·lícules que podrem veure aquest 2024 al cinema. Hi ha moltes més propostes i de tots els generes. És important anar als cinemes, que cada cop estan més buits a causa de les plataformes de streaming (Netflix, HBO, Disney +…), que estan afectant negativament aquesta indústria. Hem de recordar que anar al cinema és una gran experiència i val molt la pena anar a veure les pel·lícules a la pantalla gran.

Lucía Rodríguez i Mariona Valls