Institut

Viatge a Austràlia

El passat 18 de desembre vaig tornar d’Austràlia, va ser una gran aventura perquè vaig anar sol. El primer viatge va ser des de Barcelona fins a Hong Kong. Vaig estar esperant 7 hores dins de l’aeroport al segon vol, Hong Kong- Perth (Austràlia). Estava molt nerviós perquè en el meu destí final m’estaven esperant els meus tiets i els seus fills. Per als meus cosins era sorpresa, no sabien que aniria. Quan vaig arribar vam estar buscant una escola per a mi, vam trobar una que es deia St. Stephen’s School. Aquesta escola estava a 13 km, cada dia anava en dos busos i un tren, en arribar trigava 1 hora. 

L’estudi era molt diferent que aquí, teníem la setmana A i la setmana B. En cada setmana l’ horari canviava però fèiem les mateixes assignatures. Teníem  5 hores d’Educació Física setmanalment, dues de les quals eren optatives. Feien footy, que era una barreja entre rugby i futbol. El footy es juga amb les mans i amb els peus i es passa amb el puny o xutant la pilota. Després també es podia fer netball, que és semblant al bàsquet però la pilota és diferent i son també les normes són unes altres.

Una altra activitat dins del que aquí coneixem com l’assignatura de tecnologia eren les 3 hores de woodwork, en què fèiem projectes amb fusta. Per últim, cursàvem dues hores de pràctic, el pràctic era la preparació per a l’examen de cotxe, perquè a Austràlia es pot conduir als 16 anys i als 15 amb el teu pare al costat. 

La meva aventura a acabat fa poc , m’ha agradat tant que ja vull tornar. Vaig tornar a l’institut de Calafell el 8 de gener. A l’hora d’aprendre alguna cosa més, per exemple a conduir, és millor l’escola d’allà, però aquesta té millor nivell acadèmic. Per exemple, en matemàtiques, en 4t, estem aprenent a fer equacions de primer grau.  

Manuel García Ferrero