Institut Sortides

Un dia al pantà de Foix

Aquest 7 d’octubre els alumnes de 2n d’ESO han anat a una excursió molt divertida al pantà del Foix. En l’entrevista que us oferim, la Paula Pérez i el Iyad El Jebli de 2n E us explicaran les activitats que van fer i tot el que van visitar.

El pantà de Foix és a la comarca de l’Alt Penedès, molt a prop del Garraf. És al municipi de Castellet i la Gornal, on hi ha un bonic castell. A més hi podeu veure aus aquàtiques des d’un observatori que hi ha davant del pantà de Foix.

Castell del Foix

Quines activitats vau realitzar al pantà de Foix?

Sis activitats, vam muntar tendes de campanya, vam aprendre sobre la història del castell i vam practicar l’orientació. També vam muntar cabanyes amb teles i cordes i vam participar en una gimcana utilitzant brúixoles i responent preguntes.

Quina és l’activitat que més us va agradar? Per què?

La d’orientació pel poble perquè teníem més llibertat per anar pel poble i la de muntar tendes de campanya perquè ens agrada treballar en equip.

Què vau aprendre sobre el pantà de Foix?

Que si la gent utilitzés correctament l’aigua, ara mateix el pantà de Foix no estaria entrant en sequera a causa del mal ús que fa la gent amb l’aigua.

A part de les activitats, vau fer alguna altra cosa (ruta pel bosc, turisme…)?

Anar en bus, temps de descans i abans d’arribar al poble que havíem de visitar ens van deixar a l’anterior poble per tal d’anar caminant fins al pantà de Foix.

Coneixíeu alguna cosa del poble que vau visitar?

No. I vam veure que no hi havia gaire gent ni gaires cases.

Us va agradar la sortida? Per què?

No va estar malament però es podria millorar bastant perquè ens van donar un dossier amb activitats sobre la història del pantà de Foix i no ens va donar temps d’acabar-lo.

Hi tornaríeu? Amb qui?

Sí, amb el amics i la família.

Alumnes de 2n de l’ESO construint tendes de campanya amb branques i teles.

Leyre Romero i Mireia Romero